Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οι Τούρκοι έστειλαν παρατηρητή με… διαβατήριο του ψευδοκράτους

Μοιραστείτε το

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΧΙΟ                                                                                                                                    

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ενέργεια των τουρκικών αρχών να στείλει στη Χίο αξιωματικό -στο πλαίσιο της συμφωνίας για το μεταναστευτικό- με διαβατήριο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Ο Τούρκος Αστυνομικός, παρότι του επιτράπηκε η είσοδος για διανυκτέρευση στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο Hotspot της Χίου ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη. Σύμμφωνα με ρεπορτάζ του politischios.gr ο συγκεκριμένος Αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για εσκεμμένη κίνηση της γειτονικής χώρας αφού η είσοδός του στο νησί, θα μπορούσε να αποτελέσει έμμεσο τρόπο αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η είσοδος στη χώρα μας με τέτοιο διαβατήριο απαγορεύεται ρητά. Συνεπώς δεν μπορεί να μη γνώριζαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από μία Υπηρεσία που ασχολείται με ζητήματα ασύλου στην Τουρκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και την πάγια θέση της Ελλάδας σε σχέση με το ψευδοκράτος.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε μετά από σχετική ερώτηση και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. 

Διαβάστε επίσης: Δεν σφράγισαν τους δρόμους οι Τούρκοι

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.