Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οι Σκοπιανοί συνέλαβαν δέκα Έλληνες φωτορεπόρτερ

Μοιραστείτε το

Περισσότεροι από 10 Έλληνες φωτορεπόρτερ αλλά και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες που πέρασαν από την Ειδομένη στην πΓΔΜ την Κυριακή, συνέλαβαν οι αρχές του κράτους των Σκοπίων.

Συνολικά περισσότεροι από 30 είναι οι φωτορεπόρτερ που συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων εκ των οποίων 7 έως 10 είναι Έλληνες. Μεταξύ τους και ο βραβευμένος Γιάννης Κολεσίδης που αυτή την εποχή συνεργάζεται με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επίσης κρατείται και ο φωτορεπόρτερ του SOOC, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης.

Οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν «Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού» είπε ο Γιάννης Κολεσίδης. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόι όπου είναι δίπλα από τη Γευγελή και τους οδηγούν στο αστυνομικού τμήμα της Γευγελής.

Τους άφησαν ελεύθερους

Τελικά, τις πρώτες πρωινές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι από τις Αρχές της πΓΔΜ, τόσο οι Έλληνες φωτορεπόρτερ όσο και τα μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που κρατούνταν στο χωριό Γεύγελη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.