Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οι καλύτερες χώρες για να κρυφτείτε αν ξεσπάσει ο Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος! (Εικόνες)

Μοιραστείτε το

Κανείς δεν θέλει να ξεσπάσει ένας ακόμη καταστροφικός πόλεμος. Αν οι χώρες που βρίσκονται σε αντιπαλότητα καταφέρουν να βρουν ένα διπλωματικό τρόπο για να λύσουν τις διαφορές τους, οι απλοί άνθρωποι δεν θα αναγκαστούν να υποφέρουν τις συνέπειες ενός βίαιου πολέμου.

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σήμερα με το φόβο πως θα ξεσπάσει ένας ακόμη πόλεμος που θα προκαλέσει απρόβλεπτες ζημιές σε όλους. Ελπίζουμε πως κάθε βίαιη αντιπαράθεση θα προληφθεί και θα αποτραπεί, όπως αναφέρει το tilestwra.

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που ξεσπάσει Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος, υπάρχουν μερικές ασφαλείς χώρες.

Ισλανδία

iceland-safe-place-world-war-3

Αυτή η χώρα επιλέχθηκε ως η νούμερο 1 ασφαλής στο Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης του 2015. Είναι γνωστή για την ηρεμία της και είναι εξαιρετικά σπάνιο να αναμιχθεί σε οποιαδήποτε διαμάχη μιας και δεν έχει σύνορα με καμία άλλη χώρα. Είναι πολύ ερημική και το γεγονός πως διαθέτει ορεινό έδαφος καθιστά μια επίθεση ακόμη πιο δύσκολη.

Δανία

denmark-safe-country-world-war-3

Η Δανία έχει την Γροιλανδία. Όπως και η Ισλανδία, η τοποθεσία της Γροιλανδίας είναι απομονωμένη, παγωμένη και κάθε προσπάθεια εισβολής θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένη.

Μπουτάν

bhutan-safe-place-world-war-3

Τοποθετημένο βαθιά στις οροσειρές των Ιμαλάιων, η τοποθεσία του Μπουτάν θα είναι η καλύτερη άμυνα σε περίπτωση πολέμου. Η κυβέρνησή της έχει κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά ώστε να αποφύγει τις διαμάχες με άλλες χώρες.

Νέα Ζηλανδία

new-zealand-safe-place-world-war-3

Η μοναδική τοποθεσία της χώρας είναι τέλεια για καταφύγιο αν ξεσπάσει πόλεμος σήμερα. Ο πόλεμος είναι πιθανό να τελειώσει πριν καν φτάσει στις ακτές της. Μπορεί να είναι απόμερη αλλά μην σας ξεγελά μιας και είναι μια από τις πιο πλούσιες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ελβετία

Switzerland-hid-world-war-3

Παρόλο που ένας πόλεμος θα μπορούσε να την απειλήσει, τα βουνά τις θα την προστατέψουν από τις βόμβες.

Χιλή

Puerto_Varas_Osorno-chile-world-war-3

Η Χιλή είναι αποδεδειγμένα η πιο σταθερή χώρα στη Λατινική Αμερική μιας και περιβάλλεται από τις Άνδεις και αυτό είναι αρκετό για να την προστατέψει από κάθε χερσαία εισβολή.

Ιρλανδία

ireland-safe-country-world-war-3

Η Ιρλανδία είναι ουδέτερο μέρος για πολλά θέματα στον κόσμο. Επιπλέον δεν είναι μέρος του ΝΑΤΟ, που τη διαχωρίζει από τις άλλες χώρες που έρχονται σε διαμάχη.

Τουβαλού

Tuvalu-safest-place-during-world-war-1

Πρόκειται για την καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού και ένα από τα πιο ερημικά μέρη στη γη.

Φίτζι

Fiji-safe-country-world-war-3

Όπως και το Τουβαλού, βρίσκεται στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Δεν διαθέτει φυσικούς πόρους, κάτι που δεν την καθιστά στόχο των χωρών που ενδιαφέρονται για αυτούς.

Μάλτα

malta-safe-country-world-war-3

Αυτό το μικρό νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, που σημαίνει πως δεν έχει εχθρούς. Σύμφωνα με την ιστορία, διάφορες αυτοκρατορίες προσπάθησαν να την καταλάβουν αλλά απέτυχαν παταγωδώς.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.