Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οι καμπάνες θα χτυπήσουν ταυτόχρονα σε Λέσβο και Γερμανία για τους πρόσφυγες

Μοιραστείτε το

Ταυτόχρονα θα ηχήσουν, τo μεσημέρι της Τρίτης, δύο καμπάνες στο Βερολίνο και τη Μυτιλήνη ως κάλεσμα ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης για την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση.

Τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά, θα χτυπάει επί ένα λεπτό κάθε φορά η καμπάνα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αθανασίου στην πόλη της Μυτιλήνης και η Καμπάνα της Ελευθερίας (Freiheitsglocke) στο Schöneberg στο Βερολίνο.

Μέσα από την παράλληλη συνήχηση των δύο καμπάνων επιχειρείται να ενωθούν νοητά δύο τόποι που λειτουργούν σαν συμβολικά ορόσημα στην προσφυγική κρίση: Η Λέσβος, οι ακτές της οποίας συμβολίζουν το πέρασμα στην Ευρώπη και το Βερολίνο ως προορισμός της προσφυγικής Οδύσσειας.

Σύμφωνα με το lesvosnews, η Λέσβος που πέραν της πραγματικής, ιστορικής διάστασής της στην τρέχουσα προσφυγική κρίση γίνεται ένα ευρύτερο σύμβολο και για άλλους αντίστοιχους τόπους όπως η Λαμπεντούζα, ένα σύμβολο του ονείρου για ασφάλεια και σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Να σημειωθεί ότι, ο ήχος από τις δύο καμπάνες που θα ηχήσουν ταυτόχρονα στο Βερολίνο και τη Μυτιλήνη θα αναμιχθεί και θα αναμεταδοθεί στο διαδίκτυο.

Η δράση οργανώνεται από το «Neue Berliner Räume» και την ανεξάρτητη εικαστικό και αλληλέγγυα ακτιβίστρια, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης και το δημαρχείο του Schöneberg στο Βερολίνο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.