Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οι Ελληνίδες πολιτικοί που χαιρέτησαν την εκλογή της νέας πρωθυπουργού στη Φινλανδία

Μοιραστείτε το

Την ανάληψη της πρωθυπουργίας στη Φινλανδία από την επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Σάνα Μαρίν με τη σύμπραξη 5 κομμάτων στα 4 των οποίων ηγούνται γυναίκες, χαιρέτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

«Δεν θα είναι μόνο η πιο νέα πρωθυπουργός στον κόσμο, μόλις στα 34 της, σε λίγες ημέρες.Ούτε ότι είναι γυναίκα σε μια χώρα διάσημη για την έμφυλη ισότητα, όπως η Φινλανδία. Είναι ότι η σοσιαλδημοκράτισσα Sanna Marin θα ηγηθεί ενός προοδευτικού κυβερνητικού συνασπισμού πέντε κομμάτων, όπου οι τέσσερις επικεφαλής είναι γυναίκες. Και αυτός ο συνασπισμός είναι αποφασισμένος να επενδύσει στο κοινωνικό κράτος, στις υποδομές και στην αειφορία, τερματίζοντας οριστικά τη λιτότητα. Τους εύχομαι ολόψυχα να πετύχουν και να γίνουν πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες, που διεκδικούν θέσεις ευθύνης», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η ανάρτησή της:

Αντίστοιχα, και η υπεύθυνη του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου, με σημερινή ανάρτησή της στο twitter, έγραψε για την εκλογή της νεότερης γυναίκας πρωθυπουργού στον κόσμο:

«Η Σάννα Μαρίν, είναι νέα, γυναίκα,παιδί «οικογένειας-ουράνιο τόξο», ανύπαντρη μητέρα, αλλά και  πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συμμαχίας αριστερών και προοδευτικών κομμάτων, με ηγέτες γυναίκες. Πολλαπλά τα πλήγματα στην πατριαρχία, την ομοφοβία, αλλά και στον νεοφιλελευθερισμό…».

Η ανάρτησή της:

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.