Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οι 10 πιο ακριβές αγορές που έχει κάνει ο Μπιλ Γκέιτς

Μοιραστείτε το

Με καθαρή αξία 103,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, για την ακρίβεια ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μετά τον Τζεφ Μπέζος. Ο ιδρυτής της Microsoft κερδίζει περίπου 1,38 εκατομμύρια δολάρια ανά ώρα, κάτι που πραγματικά ακούγεται εξωπραγματικό. Μπορεί για κάποιον να είναι λίγο αδιανόητο να μπορεί να διαχειριστεί έναν τέτοιο μνημειακό πλούτο, ωστόσο ο Μπιλ Γκέιτς φαίνεται να τα καταφέρνει μια χαρά, καθώς έχει ξοδέψει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε επενδύσεις, ακίνητα και έργα τέχνης.

Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους στον πλανήτη, καθώς έχει δωρίσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα που διατηρεί με την σύζυγό του Μελίντα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό ίδρυμα αρωγής στον κόσμο.

Aς δούμε τα 10 πιο ακριβά πράγματα που έχει αγοράσει ο Μπιλ Γκέιτς:

  • Xanadu Mansion

Ξεκινάμε με το Xanadu Mansion, ένα αρχοντικό παγκόσμιας κλάσης, το οποίο ξεπερνά τις προσδοκίες με την απίστευτη πολυτέλειά του. Δεν είναι μόνο τεράστιο αλλά διαθέτει ένα τεχνητό ποτάμι και μια τεράστια πισίνα με υποβρύχιο σύστημα ηχείων.

Το πανέμορφο αρχοντικό διαθέτει επίσης επτά υπνοδωμάτια υψηλής τεχνολογίας, έξι κουζίνες και ένα τεράστιο δωμάτιο-τραμπολίνο. Ο Μπιλ Γκέιτς δαπάνησε 63 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά του σπιτιού και πολλά περισσότερα εκατομμύρια για να το διακοσμήσει, με την αξία του να φτάνει σήμερα τα 127 εκατομμύρια δολάρια.

  • Ψηφιακές οθόνες

Ως ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, είναι λογικό ότι ο Γκέιτς θα ήθελε να ζει σε ένα φουτουριστικό σπίτι το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με πολυτελή προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Μία από τις πιο μοναδικές πτυχές του Xanadu είναι οι τεράστιες οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών – αξίας 80.000 δολαρίων η καθεμία – που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Αυτές μπορούν να μετακινηθούν με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ συνήθως απεικονίζουν οικογενειακές φωτογραφίες αλλά και ψηφιακά έργα τέχνης.

  • Ιδιωτικό τζετ

Αν και η κατοχή ενός ιδιωτικού τζετ είναι χρήσιμη για άλλους δισεκατομμυριούχους, ο Μπιλ Γκέιτς έχει αποκαλύψει ότι το ιδιωτικό του τζετ αξίας 40 εκατομμυρίων είναι μια από τις ένοχες απολαύσεις του, ενώ το αποκαλεί την “μεγάλη του σπατάλη”, παρόλο που του είναι απολύτως απαραίτητο.

Εξάλλου, οι πλούσιοι και διάσημοι άνδρες έχουν αρκετούς εχθρούς, οπότε ένα ιδιωτικό τζετ είναι η ασφαλέστερη επιλογή κατά τις μετακινήσεις τους. Το πολυτελές Bombardier BD-700, φιλοξενεί μέχρι 19 άτομα και ο Γκέιτς το χρησιμοποιεί τόσο για προσωπικά ταξίδια και διακοπές, όσο και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

  •  Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Ενώ ο Μπιλ Γκειτς απολαμβάνει μια πολυτελή ζωή, είναι επίσης παθιασμένος με το να βοηθάει άλλους μέσω του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, στο οποίο έχει επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι κύριες επενδύσεις του ήταν το Παγκόσμιο Ταμείο για την Μάχη κατά του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Γκέιτς και η Συμμαχία για μία Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική.

Από τη δημιουργία του το 1997, το ίδρυμα άλλαξε τη ζωή χιλιάδων αγωνιζόμενων ανθρώπων και κατάφερε να κερδίσει πληθώρα διακρίσεων.

  • Ράντσο Paseana

Εκτός από την ιδιοκτησία πολλών πολυτελών κατοικιών, ο Μπιλ Γκέιτς διαθέτει επίσης μια εξοχική κατοικία για οικογενειακές διακοπές. Ξόδεψε λοιπόν 18 εκατομμύρια δολάρια για ένα ράντσο 922 στρεμμάτων στην Καλιφόρνια με θέα στον ωκεανό.

Το ράντσο διαθέτει πέντε αχυρώνες, έναν οπωρώνα, μια κτηνοτροφική μονάδα, έναν στίβο αλόγων και έναν ξενώνα.

  • Porsche 959

Εκτός από τα ακίνητα και το φιλανθρωπικό του έργο, ο Μπιλ Γκέιτς είναι υπερήφανος ιδιοκτήτης σπάνιων και όμορφων Porsche. Aν και τα 225.000 δολάρια που ξόδεψε για μια Porsche 959 είναι σαν χνούδι στην τσέπη του, το αυτοκίνητο αυτό έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και μια εκπληκτική φήμη, καθώς είναι ένα από τα σπουδαιότερα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν κατά την δεκαετία του ’80 και διαθέτει έναν twin turbo κινητήρα που δίνει την δυνατότητα να κάνει τα 0-100 Km/h σε μόλις τρία δευτερόλεπτα.

  • Ιδιωτικό νησί

Όπως και πολλοί άλλοι πλούσιοι επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε ένα ολόκληρο ιδιωτικό νησί. Βρίσκεται στο Μπελίζ και είναι ένας πανέμορφος τροπικός παράδεισος, αφού διαθέτει δάση, παραλίες με λευκή άμμο και πεντακάθαρα γαλάζια νερά.

Το νησί ονομάζεται Grand Bogue Caye και έχει αξία 25 εκατομμύρια δολάρια. Αν λοιπόν ο Μπιλ Γκέιτς και η οικογένειά του θέλουν να κάνουν ένα πάρτι στην παραλία, αυτό το νησί είναι πραγματικά ότι πρέπει!

  • Χειρόγραφες σημειώσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

To Codex Leicester, εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο ακριβά αντικείμενα που διαθέτει ο Μπιλ Γκέιτς στην συλλογή του είναι και ένα από τα πιο σπάνια, καθώς πρόκειται για μια συλλογή από πρωτότυπες χειρόγραφες επιστημονικές σημειώσεις που έκανε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι κατά την εποχή της Αναγέννησης.

Ο Γκέιτς αγόρασε αυτό το πολύτιμο χειρόγραφο για 30,8 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να το βάλει στην συλλογή των βιβλίων του, ενώ έγινε λόγος για να τον φθονήσουν πολλοί συλλέκτες σε όλο τον κόσμο.

  • Πίνακας “Lost on the Grand Banks”

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι συλλέκτης των πιο σπάνιων και πολυτελών πραγμάτων στον κόσμο. Εκτός από την κατοχή του Codex Leicester του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έχει στην προσωπική συλλογή του και διάσημους πίνακες από μια ελίτ καλλιτεχνών από διαφορετικές εποχές. Ένα από τα πιο πολύτιμα έργα τέχνης που αγόρασε είναι ο πίνακας “Lost on the Grand Banks” του αμερικανού ζωγράφου, Winslow Homer.

Ο πίνακας αυτός είναι πολύ επιθυμητός στους κύκλους των συλλεκτών και κόστισε στον Γκέιτς 30 εκατομμύρια δολάρια.

  • Προσωπική βιβλιοθήκη

Τελειώνουμε αυτή την λίστα με κάτι που χρειάζεται κάθε σπίτι: μια βιβλιοθήκη 195 τετραγωνικών μέτρων γεμάτη με vintage βιβλία. Είναι ένας χώρος όπου όχι μόνο μπορείτε να χαλαρώσετε σε μια άνετη πολυθρόνα ενώ διαβάζετε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα, αλλά να απολαύσετε και ένα ποτό από ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ, το οποίο είναι κρυμμένο πίσω από την βιβλιοθήκη.

Δεδομένου ότι η συλλογή βιβλίων του Γκέιτς περιλαμβάνει αρκετά σπάνια χειρόγραφα, όπως το Codex Leicester του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συνολική αξία της εκτιμάται στα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.