Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Όχι» της ΕΚΤ σε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Μοιραστείτε το

Δεν υπάρχει λόγος ενίσχυσης των μέτρων στήριξης με τα σημερινά δεδομένα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει επί του παρόντος κανέναν λόγο να ενισχύσει τα μέτρα της για τη στήριξη της οικονομίας καθώς οι διαταραχές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν προβλεφθεί ήδη στην πολιτική της, δήλωσε στο Reuters το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ίζαμπελ Σνάμπελ.

Με τους αριθμούς των κρουσμάτων να κινούνται προς τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί νωρίτερα στο έτος, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν ξανά περιορισμούς στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στα ταξίδια, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να επεκτείνει το ήδη πρωτοφανές, ύψους 1,35 τρισ. ευρώ, πρόγραμμα αγορών ομολόγων για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να αντεπεξέλθουν.

Η Σνάμπελ, όμως, εμφανίστηκε να προσγειώνει αυτές τις προσδοκίες, υποβαθμίζοντας ακόμη και τις ανησυχίες σχετικά με την πρόσφατη ισχύ του ευρώ, η οποία, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, μπορεί να ακυρώσει αυτόματα μέρος της προσπάθειας στήριξης της οικονομίας από την ΕΚΤ. «Βλέπουμε μία συγκεκριμένη εκ νέου αύξηση των μολύνσεων, αλλά επί του παρόντος φαίνεται απίθανο ότι πρόκειται να δούμε μία πλήρη καραντίνα ξανά», σημείωσε το στέλεχος της ΕΚΤ, προσθέτοντας: «Αυτό ακριβώς είχαμε υποθέσει στο βασικό σενάριό μας τον Ιούνιο».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.