Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Όχι στο εισαγγελικό “ξέπλυμα”»: Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 21/12 στα Προπύλαια

Μοιραστείτε το

Καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είναι το αίτημα της αυρίανής και όχι μόνο κινητοποίησης ενάντια στην λογική του «ξεπλύματος» της δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μέσω της εισαγγελικής πρότασης που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Σε ανακοίνωσή της, η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή αναφέρει: «Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής νεκρανασταίνει την θεωρία των “μεμονωμένων περιστατικών” που αποτελούσε το δόγμα με το οποίο η ελληνική έννομη τάξη (δεν) αντιμετώπιζε την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας επί δεκαετίες».

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής:

«Από τις πρώτες επιθέσεις στις αρχές της δεκαετίας του 90, τη δολοφονική επίθεση στον Δημήτρη Κουσουρή, τα μαχαιρώματα μεταναστών, τις επιθέσεις σε στέκια και συνδικαλιστές μέχρι και πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να διερευνήσει την ποινική ευθύνη της ηγεσίας του ναζιστικού μορφώματος.

Τώρα, η εισαγγελική αρχή προτείνει ανερυθρίαστα, κάνοντας εργαλειακή χρήση της αποδεικτικής διαδικασίας, με ψευδή παράθεση στοιχείων και εσκεμμένη στρεψοδικία, την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση (Μιχαλολιάκου, Λαγού, Κασιδιάρη, κλπ), την ευμενή μετατροπή των αποπειρών ανθρωποκτονιών κατά Αιγυπτίων μεταναστών και κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε ελαφρότερα κακουργήματα και πλημμελήματα, ακόμα και την αθώωση των συνεργών στην ανθρωποκτονία Φύσσα, αφού τελικά “έφταιγε μόνο ο Ρουπακιάς”. Εισαγγελείς που διαπρέπουν σε προτάσεις καταδίκης αναρχικών χωρίς στοιχεία (περίπτωση Τ. Θεοφίλου, που τελικά αθωώθηκε στον δεύτερο βαθμό αφού έμεινε 5 χρόνια στη φυλακή) βγάζουν λάδι τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και στρώνουν το δρόμο για την επανανομιμοποίηση των ταγμάτων εφόδου και την ολική της επανένταξη στο πολιτικό σύστημα, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει τον αυταρχισμό, την αστυνομική καταστολή και την κρατική αυθαιρεσία.

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής, συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας της πολιτικής αγωγής και ενώνουμε τις φωνές μας με τη μεγάλη αντιφασιστική πλειοψηφία που απαιτεί την καταδίκη των μελών και διευθυντικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης και την απόδοση δικαιοσύνης. Συμμετέχουμε σε όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με αυτό το σκοπό, και καλούμε σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στα Προπύλαια».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.