Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Π. Ψωμιάδης κατέθεσε ως ύποπτος για την επίθεση στον Μπουτάρη

Μοιραστείτε το

Ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του λίγα λεπτά πριν από την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ψωμιάδης κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τον εντοπισμό των δραστών, φυσικών και ηθικών, της επίθεσης εναντίον του δημάρχου.
Οι πράξεις για τις οποίες φέρεται να ελέγχεται ο πρώην Περιφερειάρχης είναι αυτές της πρόκλησης σε τέλεση εγκλήματος και της εξύβρισης.

Ο ίδιος κατέθεσε υπόμνημα, με το οποίο φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο περιστατικό, υποστηρίζοντας, κατά πληροφορίες, ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν ήταν υβριστικές, αλλά προϊόν «πολιτικής κριτικής» στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη και επιπλέον έγιναν σε μακρινή απόσταση από τον τόπο της επίθεσης.

Υποστήριξε δε, ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες της επίθεσης.
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι εκφράσεις «πολιτικό τραβέλι» και «χολέρα», που χρησιμοποίησε ο πρώην Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στον δήμαρχο, τον οποίο κατήγγειλε, επίσης, ότι «επούλησε την Μακεδονία», ενώ εξετάζεται εάν οι δηλώσεις αυτές διέγειραν το πλήθος να κινηθεί εναντίον του δημάρχου.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του κ. Ψωμιάδη, ενώ ο συνήγορός του, Γιώργος Νικολακόπουλος, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες εναντίον του εντολέα του.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.