Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο μικρός Ράμι επανενώνεται με την οικογένειά του

Μοιραστείτε το

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΛΕΜΦΩΜΑ HODGKIN                                                                                 

Αύριο, Τετάρτη, αναχωρούν αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό το Μόναχο, η μητέρα, τα αδέλφια και ο ξάδερφος του μικρού Ράμι, αφού η Γερμανία έκανε δεκτό το αίτημα για οικογενειακή επανένωση που υποβλήθηκε.

Την οικογένεια θα συνοδεύσει έως το αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπάλληλος του περιφερειακού γραφείου ασύλου Θεσσαλονίκης. Μετά την άφιξη στο Μόναχο την υπόθεση θα αναλάβουν οι γερμανικές αρχές.

Ο μικρός Ράμι από τη Συρία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς πάσχει από λέμφωμα Hodgkin.

Το παιδί, που βρίσκεται στη Γερμανία με τον πατέρα του, θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα του και τα αδέλφια του είναι πιθανοί δότες.

Ωστόσο, εκείνοι βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου πέρασαν με βάρκα μέσω Τουρκίας. Για τον λόγο αυτόν κατέθεσαν τη Δευτέρα αίτημα ασύλου.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του Ράμι κινητοποίησε τις ελληνικές και γερμανικές αρχές, που προώθησαν με ταχείες διαδικασίες την επανένωση της οικογένειας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.