Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Γεραπετρίτης επιμένει στα ξερονήσια

Μοιραστείτε το

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξερονήσια

Το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρέθηκε καλεσμένος σε τηλεοπτική ρκπομπή, όπου δεν απέκλεισε τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προς όφελος της πατρίδας και των νησιωτών η δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά. Εννοείται πως θα προχωρήσει η κατασκευής τους. Θα κινηθούμε πολύ γρήγορα. Οι αντιδράσεις έχουν πλέον καμφθεί». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα ξερονήσια και το κατά πόσο θα το δεχθούν οι Ευρωπαίοι συμπλήρωσε: «Όλες οι προτάσεις είναι ανοιχτές ακόμα και αυτές για τα ξερονήσια αλλά ότι γίνει θα πρέπει να γίνει με βάση τους διεθνείς κανόνες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που θα σέβονται πρόσφυγες και μετανάστες».

Την πεποίθησή του πως «η επίθεση που δέχεται η Ελλάδα είναι υβριδική» εξέφρασε επίσης υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε πως  «η ένταση αυτού του πολέμου είναι σε υψηλά επίπεδα και δεν έχει σχέση με την κρίση του 2015.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.