Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Φαλσιανί έδωσε νέο CD με 2.000 λογαριασμούς και 450.000 κινήσεις

Μοιραστείτε το

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΦΑΚΕΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Φωτιά βάζει στο πολιτικό σκηνικό το νέο cd με τους λογαριασμούς και τις κινήσεις Ελλήνων στην HSBC που παρέδωσε ο Ερβέ Φαλσιανί στο κλιμάκιο εισαγγελέων που συνεργάστηκε μαζί του επί τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας kontra news συνολικά ο Φαλσιανί παρέδωσε στοιχεία για 450.000 κινήσεις μαύρων λογαριασμών μια πράξη που αναμένεται να τινάξει στον αέρα το παλιό πολιτικό σύστημα, τους νταβατζήδες της ενημέρωσης, τη διαπλοκή, τους ολιγάρχες και τους μεγαλόσχημους φοροφυγάδες που λεηλάτησαν το ελληνικό δημόσιο και φυγάδευσαν τα κλεμμένα σε φορολογικούς παραδείσους, οι οποίοι όμως αποδείχθηκαν… ανασφαλείς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι βόμβες που θα σκάσουν αύριο στη Βουλή στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για τη διαφθορά, σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για το πολιτικό και οικονομικό σύστημα στην Ελλάδα.

Ο νέος σκληρός

Τη διαδρομή του μαύρου χρήματος για τους «γαλαζοαίματους» της διαπλοκής και της διαφθοράς στη χώρα, το μπλοκ δηλαδή των πολέμιων του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ξεκλειδώνει με το νέο δίσκο με στοιχεία που ήδη παρέδωσε στην ελληνική δικαιοσύνη ο Ερβέ Φαλσιανί.

Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να διαβιβαστούν στη Βουλή τις επόμενες ώρες και πιθανόν θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Δικαιοσύνη, κάτι που θα δημιουργήσει τριγμούς στις τάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφού λέγεται πως περιλαμβάνονται συντριπτικά στοιχεία για φίλους κι συνεργάτες των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ήδη μάλιστα έχουν ετοιμαστεί πέντε φάκελοι με σοβαρά ερωτήματα και στοιχεία από την κυβερνητική πλευρά.

Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται:

  • Η υπόθεση Βγενόπουλου και το δέσιμο της αντιπολίτευσης, κυρίως της ΝΔ στο άρμα του τραπεζίτη που κατηγορείται από την Κύπρο πως την οδήγησε στην άβυσσο των μνημονίων.
  • Οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς σε συνδυασμό με τα νέα στοιχεία Φαλσιανί τα οποία αποδεικνύουν γιατί υπήρξε δυσθυμία από την τότε κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί τα όσα αναφέρονται.
  • Η υπόθεση Siemens που κόστισε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.
  • Τα τραπεζικά δάνεια των ΜΜΕ που συνολικά ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ, με κορυφή του παγόβουνου την υπόθεση του ΔΟΛ και του Σταύρου Ψυχάρη.
  • Τους εκβιασμούς από δημοσιογράφους και τις προνομιακές σχέσεις ορισμένων από αυτούς με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.