Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026

O ΕΦΕΤ ανακαλεί αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Στην ανάκληση παρτίδας του προϊόντος «ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αλεύρι για όλες τις χρήσεις» προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο αλεύρι, περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (σόγια), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το αλεύρι, «ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αλεύρι για όλες τις χρήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων για το έτος 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών – Τμήμα Β΄ του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος αλευριού σίτου, στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (σόγιας), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν “ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αλεύρι για όλες τις χρήσεις”, σε συσκευασία του 1Κg, με ημερομηνία λήξης 30/06/2019 και αριθμό παρτίδας 17582426418, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ με έδρα στη Σούρπη Μαγνησίας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη σόγια και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».
 

Σχετικά Άρθρα

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που τον γνώριζαν τον 21χρονο Άγγελο Περιστέρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο θανατηφόρο τροχαίο στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου. Ιδιαίτερα συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές κατά την άφιξη της σορού στον Ιερό Ναό, όταν οι φίλοι του από τον Λαογραφικό Όμιλο «Χοροκρήτες» τον τίμησαν με χορό. Η κηδεία του 21χρονου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη Αττικής, με την οικογένειά του, συγγενείς, φίλους και ανθρώπους από την Κρήτη να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία. Οι φίλοι του από τους «Χοροκρήτες» επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν με το τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη «Στον ουρανό χορεύουνε», ενώ κατά την άφιξη της σορού χόρεψαν στη μνήμη του, δημιουργώντας μία από τις πιο φορτισμένες στιγμές της τελετής. Σύμφωνα με το neakriti.gr. ήταν ένας αποχαιρετισμός συνδεδεμένος με αυτό που τόσο αγαπούσε ο Άγγελος: την κρητική παράδοση και τον χορό. Προφυλακίστηκε ο 61χρονος οδηγός ταξί Την ίδια ώρα, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 61χρονος οδηγός ταξί που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο. Ο οδηγός είχε οδηγηθεί την Πέμπτη ενώπιον του εισαγγελέα και την Παρασκευή απολογήθηκε στον ανακριτή. Μετά την απολογία του και την αξιολόγηση του υλικού της προανακριτικής έρευνας της Τροχαίας Ρεθύμνου, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προσωρινή κράτησή του. Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στον Αδελιανό Κάμπο. Ο 21χρονος επέστρεφε από την εργασία του με τη μοτοσικλέτα του, όταν σημειώθηκε η σύγκρουση με το ταξί. Παρότι φορούσε προστατευτικό κράνος, η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια ώστε τα τραύματά του αποδείχθηκαν μοιραία.

22/08/2026 - 13:49

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή