Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νυχτερινή λειτουργία: Η τεράστια διαφήμιση της iPhone σε κτίριο, εμποδίζει το φως της ημέρας σε φτωχές οικογένειες στο Λονδίνο

Μοιραστείτε το

Οι οικογένειες που πλήττονται από τη φτώχεια στο ανατολικό Λονδίνο στερούνται το φυσικό φως και νιώθουν το αίσθημα της «εγκατάλειψης και της απομόνωσης» αφού μια τεράστια διαφήμιση κινητών τηλεφώνων καλύπτει ουσιαστικά ολόκληρη την πολυκατοικία

Έως 19 νοικοκυριά ζουν σήμερα σε κακώς διατηρημένα διαμερίσματα πάνω από ένα εστιατόριο στο Dalston, το οποίο έχει καλυφθεί από ένα “mega ad” που παρουσιάζει το νέο iPhone – καλύπτοντας τα παράθυρα των ενοίκων.

Για αυτόν το λόγο δημιουργήθηκε εκστρατεία από τους ίδιους τους ένοικους αλλά και από πολίτες που ήθελαν να σταθούν κοντά τους. Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία δήλωσαν ότι το γεγονός ότι διαφημίσεις από πολυεθνικές εταιρείες κρύβουν την «βάναυση πραγματικότητα» της αστικής φτώχειας σε μια ταχέως εξευγενισμένη περιοχή ήταν ένα «συγκλονιστικό κατηγορητήριο» ανισότητας στον 21ο αιώνα.

Η 42χρονη Sevineh Nazif, η οποία ζει σε ένα από τα διαμερίσματα με τον ανάπηρο σύζυγό της, είχε τοποθετηθεί εκεί από το συμβούλιο πριν από τρία χρόνια και δήλωσε ότι αισθάνεται «αποκλεισμένη από τα πάντα», δεδομένου ότι η διαφημιστική επένδυση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου τρία χρόνια.

“Δεν υπάρχει ηλιακό φως, δεν υπάρχει θέα από το παράθυρο. Όταν τα παράθυρα είναι κλειστά δεν μπορώ να αναπνεύσω, αισθάνομαι κλειστοφοβικά. Δεν μπορούμε ποτέ να φεύγουμε εδώ. Δεν βλέπουμε ποτέ τον ήλιο, αισθανόμαστε ότι είμαστε αποκλεισμένοι από τα πάντα. Μας έχουν εγκαταλείψει », είπε.

iphone

Η βουλγαρικής καταγωγής ένοικος, η οποία έμεινε άστεγη με τον κυπριακής καταγωγής σύζυγό της πριν από πέντε χρόνια, αρρώστησε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά της ως κρεοπώλης, δήλωσε ότι δεν τους είπαν ότι η διαφήμιση θα ανεβεί και απλά “εμφανίστηκε”.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχαν προσπαθήσει να κόψουν το υλικό έξω από το παράθυρό τους, αλλά επιπλήχθηκαν από τον ιδιοκτήτη και προειδοποιήθηκαν να μην το ξανακάνουν. “Ο ιδιοκτήτης είπε ότι η εταιρεία είχε το δικαίωμα να βάλει ό,τι θέλει εκεί. Δεν τον ενδιαφέρει. Εφ ‘όσον παίρνει χρήματα για την αγγελία δεν τον νοιάζει », δήλωσε η κα Nazif, η οποία ζει στη Βρετανία εδώ και 20 χρόνια.

“Υπάρχει νερό που στάζει από τους τοίχους. Το ξύλινο δάπεδο έχει βγει. Οι άνθρωποι λένε ότι πρόκειται να έρθουν και κανείς δεν έρχεται ποτέ. Το συμβούλιο δεν έρχεται ποτέ. Ήρθε μία φορά και ξανά ποτέ », πρόσθεσε. Ένας άλλος κάτοικος, o Ahmed Mehjoob, του οποίου το παράθυρο καλύπτεται επίσης από τη μεγάλη διαφήμιση, δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι ο ιδιοκτήτης και οι τοπικές αρχές «δεν νοιάζονταν» γι ‘αυτόν και τους γείτονές του.

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Hackney δήλωσε ότι ενημερώθηκαν για την αγγελία και «εξέτασαν τι μέτρα επιβολής μπορούν να πάρουν ενάντια στους ιδιοκτήτες του κτιρίου για να το αφαιρέσουν».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.