Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ντάισελμπλουμ: Οι κακές αποφάσεις των μελών δημιουργούν τα προβλήματα της Ευρωζώνης

Μοιραστείτε το

Οι «κακές» εθνικές αποφάσεις δημιουργούν τα προβλήματα της Ευρωζώνης, είπε  ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,  μιλώντας σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στα κράτη – μέλη της ευρωζώνης, ρίχνει την ευθύνη, για τα προβλήματα της Ευρώπης λέγοντας ότι, τα κράτη, εξακολουθούν να έχουν «την πραγματική ευθύνη» για τους προϋπολογισμούς τους και για όλα τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι, «Τα κύρια προβλήματα στην ευρωζώνη έχουν προκληθεί από κακές εθνικές πολιτικές» και όχι από το σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ευρωζώνης, ενώ στην συνέχεια προσέθεσε ότι, «δεν έχουμε το χρόνο υπεισέλθουμε σε αυτό τώρα, αλλά διμερώς, θα διαφωνήσω μαζί σας όσο θέλετε».

Ο πρόεδρος του Eurogroup  «συμβούλεψε» τα κράτη μέλη, να υποστηρίξουν ένα  συνολικό πακέτο  μεταρρυθμίσεων στη φορολόγηση των εταιρειών, καλώντας τις κυβερνήσεις να «αποδεχθούν όλο το πακέτο και να μην αρχίσουν να επιλέγουν».

Καθώς τα κράτη ελέγχουν καλύτερα τα δημοσιονομικά τους, ο κεντρικός έλεγχος, ενδέχεται να μην βοηθήσει Ευρώπη να πετύχει τους στόχους της, ενώ όπως δήλωσε, «η μετατόπιση πολλής δύναμης από τα εθνική κοινοβούλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μπορούσε να είναι επιζήμια για το όλο εγχείρημα».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.