Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νοσοκομείο Αγρινίου: Προβληματίζουν τα κενά από τους ανεμβολίαστους – Αναστέλλονται χειρουργεία

Μοιραστείτε το

Προβληματίζει η εικόνα στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, όπου δεκάδες υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι και βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, ενώ την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία.

Το μέτρο της αναστολής εργασίας που ισχύει από σήμερα, βρήκε περίπου 160 άτομα στα δυο Νοσοκομεία του νομού ανεμβολίαστους. Πρόκειται για επτά γιατρούς, 70 περίπου νοσηλευτές και 80 άτομα λοιπού προσωπικού.

Ειδικά, στο νοσοκομείο Αγρινίου, συνολικά 87 εργαζόμενοι από το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και τρεις γιατροί, παραμένουν ανεμβολίαστοι και οι 50 από αυτούς τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

Οι υπόλοιποι 40, σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό σάιτ karvasaras.gr, έχουν βγει σε αναρρωτική άδεια, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά. Η απουσία των 40 υγειονομικών σε συνδυασμό με εκείνους που τέθηκαν από σήμερα σε αναστολή εργασίας δημιουργεί σημαντικά κενά στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αναστέλλονται τακτικά χειρουργεία

Η 6η ΥΠΕ κοινοποίησε σήμερα έγγραφο στο νοσοκομείο Αγρινίου, με το οποίο αναστέλλονται ξανά τα τακτικά χειρουργεία και το νοσηλευτικό ίδρυμα μετατρέπεται επί της ουσίας ξανά σε νοσοκομείο κορωνοϊού.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου έχει αρχίσει να θυμίζει ξανά την εικόνα που είχε προ περίπου πέντε μηνών, αφού νοσηλεύονται σε αυτή περίπου 20 ασθενείς, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που ήταν να λειτουργήσει στις 23 Αυγούστου, παραμένει κλειστή, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκονται αρκετά άτομα που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες στις οποίες θα συμμετέχουν και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί της περιοχής. Πάντως τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και τα τοπικά σωματεία έχουν ταχθεί επισήμως υπέρ των εμβολιασμών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.