Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νίκος Παππάς: «Είμαι έτοιμος να ακούσω προτάσεις για την αδειοδότηση των καναλιών»

Μοιραστείτε το

«Η κυβέρνησή μας επιδιώκει την εθνική συνεννόηση σε εθνικά θέματα και η απομείωση του χρέους ασφαλώς και είναι τέτοιο»

«Με την οικονομική λογική της γερμανικής ηγεσίας συγκρουστήκαμε και φυσικά σε πολλά διαφωνούμε. Φτάσαμε σε έναν συμβιβασμό. Έναν χρόνο μετά, η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη μιας άλλης -τελείως διαφορετικής- κρίσης, που συμπτωματικά και πάλι έχει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα ως χώρα εισόδου και τη Γερμανία ως χώρα προορισμού. Όμως, τώρα, η επίσημη στάση της Γερμανίας συνάδει με τη δική μας και είναι προς το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού».

Τα παραπάνω τονίζει ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Real News» και τον Βασίλη Σκουρή.

«Ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει, και στο Νταβός και νωρίτερα, ότι οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για καθυστερήσεις. Δυστυχώς υπήρξε καθυστέρηση χωρίς καμία ευθύνη της Ελλάδας.

Τώρα που ξεκίνησε η τελική φάση των διαπραγματεύσεων, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα για να ξεκινήσει και η συζήτηση για το χρέος.

Βέβαια, εμείς δεν θέλουμε να μειώσουμε το χρέος μιας οικονομίας και μιας κοινωνίας που θα ρημάζει εκ νέου από τα νέα μέτρα. Για αυτό και θα επιμείνουμε στη μη μείωση των τρεχουσών συντάξεων. Η πρότασή μας είναι εντός του γράμματος της συμφωνίας και όποιος την αρνείται θα πρέπει να έχει σοβαρά επιχειρήματα. Η ιδεοληψία δεν αρκεί», αναφέρει ακόμα ο Νίκος Παππάς.

Ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας στη «Real News»:

Το μήνυμά σας προς την Αυστρία, τις χώρες του Βίζεγκραντ; Πολύ περισσότερο που η Σλοβακία και ο κ. Φίτσο θα αναλάβουν την προεδρία της Ένωσης. Το φαντάζεστε;

Το μήνυμά μας προς τις ηγεσίες των συγκεκριμένων χωρών θεωρώ ότι ταυτίζεται με το μήνυμα που θα έστελνε ο κάθε Έλληνας πολίτης. Να βάλουν πάνω από όλα την ανθρωπιά και το ευρωπαϊκό όραμα, όπως επιβάλλεται να κάνουν τώρα, μπροστά σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο όπως αυτό.

Επίσης, τους θυμίζω ότι μια χώρα-μέλος της Ένωσης οφείλει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες που της αναλογούν. Η διαχείριση και της οικονομικής αλλά και της προσφυγικής κρίσης μάς δείχνει ότι πρέπει να ξεπεραστεί η λογική πως μέσα στην Ένωση κάθε χώρα πρέπει να κοιτάει τα δικά της προβλήματα.

Δεν ανησυχείτε, κύριε υπουργέ, για τις συνέπειες λόγω της παραμονής δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών στη χώρα;

Πρόκειται για σύντομη παραμονή, υπό αξιοπρεπείς συνθήκες, σε νέες οργανωμένες δομές που συνεχίζει να κατασκευάζει η ελληνική κυβέρνηση. Και, φυσικά, τα νούμερα που προβάλλονται -σχεδόν εμμονικά- από μερίδα ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θα υπάρχει αναμφισβήτητα μια δυσκολία, αλλά αυτή θα είναι απολύτως διαχειρίσιμη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Έχει όμως ενδιαφέρον πώς, από το «go back, Madame Merkel», η κυβέρνησή σας οδηγήθηκε στον «ελληνογερμανικό άξονα» με την κ. Μέρκελ. Δεν είναι αυτό ασυνέπεια; Και, όντως, εκτιμάτε θετικά τον ρόλο της καγκελαρίου στην Ευρώπη σήμερα;

Με την οικονομική λογική της γερμανικής ηγεσίας συγκρουστήκαμε και φυσικά σε πολλά διαφωνούμε. Φτάσαμε σε ένα συμβιβασμό.  Έναν χρόνο μετά, η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη μιας άλλης -τελείως διαφορετικής- κρίσης, που συμπτωματικά και πάλι έχει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα ως χώρα εισόδου και τη Γερμανία ως χώρα προορισμού. Όμως, τώρα, η επίσημη στάση της Γερμανίας συνάδει με τη δική μας και είναι προς το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Δεν είναι δυνατόν να μην το αξιοποιήσει αυτό διπλωματικά η ελληνική πλευρά. Και δεν θεωρώ, βέβαια, «ασυνέπεια» να βρίσκεις κάθε φορά τον καλύτερο τρόπο να υποστηρίξεις τα ελληνικά συμφέροντα, όπως κάνει αυτή η κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.