Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νίκος Παππάς: Απολογήθηκε με υπόμνημα για τις τηλεοπτικές άδειες

Μοιραστείτε το

Με υπόμνημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του και χωρίς ο ίδιος να προσέλθει στον Αρειο Πάγο, απολογήθηκε στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ο οποίος κατηγορείται μετά την ποινική δίωξη που του άσκησε η Βουλή για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Τον πρώην υπουργό έχει καταγγείλει για παρεμβάσεις του στην διαδικασία ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζοντας ότι του ζήτησε να μετέχει στον διαγωνισμό προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ένα φιλικό προς αυτόν κανάλι. Ο κ. Παππας αρνείται την κατηγορία σημειώνοντας σε γραπτή του δήλωση ότι υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Η Νέα Δημοκρατία στην διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και «ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης.

Από την διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχτηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη την δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες. Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, των διευκρινισμένο 7 δις απευθείας αναθέσεων, της Novartis και της Siemens, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν το πήρε. Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ότι: «Ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σκληρό σύστημα διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι στο καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο είναι σα να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος.»

Παράλληλα, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου προσήλθε σήμερα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ζήτησε νέα, τρίτη κατά σειρά, προθεσμία για να απολογηθεί. Ο λόγος σύμφωνα με την δημοσιογράφο είναι ότι ο συνήγορος της Δημήτρης Τσοβόλας για λόγους υγείας θα απέχει από τον υπερασπιστικό του ρόλο. Την υπεράσπιση της κ. Παπαδάκου αναλαμβάνει ο Ιπποκράτης Μυλωνάς.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.