Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΝΕΡΟ: Ένας σύμμαχος για την υγεία μας…

Μοιραστείτε το

Το νερό είναι το δεύτερο ποιο σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να είναι υγιής, μετά το οξυγόνο. Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αρκεί να αναλογιστούμε πως τουλάχιστον το 60 % του σώματος μας είναι ουσιαστικά νερό!

Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας;

    Το νερό μειώνει το άγχος
Περίπου το 70% με 80% του εγκεφάλου μας αποτελείτε από νερό. Δεν θέλει πολύ… μυαλό για να καταλάβουμε ότι η αφυδάτωση επηρεάζει τον εγκέφαλο και άρα την ψυχολογία μας αρνητικά. Μεταξύ άλλων, η έλλειψη νερού προκαλεί και στρες. Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό για να κρατήσεις τα επίπεδα του άγχους χαμηλά.

    Είναι απαραίτητο στην άσκηση
Το νερό προλαμβάνει τις μυϊκές κράμπες και λιπαίνει τις αρθρώσεις του σώματος. Όταν είσαι καλά ενυδατωμένος, μπορείς να ασκηθείς πιο έντονα και για περισσότερη ώρα. \

    Κάνει καλό στην καρδιά
Αμερικανική μελέτη που διήρκεσε 6 έτη, έδειξε πως η τακτική κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή. Συγκεκριμένα, έδειξε ότι όσοι πίνουν περισσότερα από 5 ποτήρια νερό την ημέρα έχουν κατά 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, σε σχέση με εκείνους που πίνουν 2 η λιγότερα ποτήρια νερό ημερησίως.

    Υγιής επιδερμίδα
 Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το αίμα, κάνοντας το δέρμα να λάμπει και να φαίνεται καθαρό και λείο.

    Σε βοηθάει να χάσεις βάρος και διατηρήσεις την σιλουέτα σου
Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Σιγουρέψου ότι πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την μέρα, κάθε μέρα. Το νερό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και μας βοηθά να αισθανόμαστε πλήρης. Πιες ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Αυτό θα σε βοηθήσει να χορτάσεις με λιγότερο φαγητό.

    Το νερό αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας
Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι, νυσταγμένοι και εξαντλημένοι τότε αυτό ίσως να είναι ένδειξη ότι δεν πίνετε αρκετό νερό. Η κούραση είναι ένα κλασσικό σύμπτωμα της αφυδάτωσης !

    Μειώνει το κίνδυνο για πέτρα στα νεφρά
 Σύμφωνα με τους ειδικούς ο βασικός λόγος είναι πως οι άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών – έχουν σταματήσει να πίνουν αρκετό νερό. Το νερό αραιώνει τα άλατα και τα μέταλλα στα ούρα, που δημιουργούν τους στέρεους κρυστάλλους που αποκαλούμε πέτρες στα νεφρά. Μειώστε τον κίνδυνο να εμφανίσετε πέτρες στα νεφρά πίνοντας άφθονο νερό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.