Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νεφελούδης: «Δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη»

Μοιραστείτε το

«Δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη υφιστάμενη», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στον Real Fm 97,8.

«Δεν έχει τεθεί κανένα θέμα από τους δανειστές. Ζήτησαν μόνο διευκρινίσεις τι εννοούμε με την προσωπική διαφορά και ποιο είναι το κοστολόγιο αυτή της επιλογής», ανέφερε ακόμα ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις τόνισε ότι «ακόμα δεν έχουμε καταλήξει για τις επικουρικές συντάξεις».

Σταϊκούρας: Δύσκολο να αποφευχθούν οι μειώσεις στις συντάξεις

Στον αντίποδα, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Real Fm 97,8, σημείωσε ότι «Έγιναν παρεμβάσεις στις συντάξεις, όπως και περικοπές το 2015 και εκτιμώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποφευχθούν και με το καινούριο νομοσχέδιο».

«Το κρίσιμο στοιχεία στη επικοινωνία και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι η αξιοπιστία και η επίτευξη των στόχων», πρόσθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς τι θα έκανε στη θέση της κυβέρνησης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «θα κερδίσουμε πρώτα αξιοπιστία από τους δανειστές και στη συνέχεια αφού κερδίσουμε την αξιοπιστία θα μπορέσουμε να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές όπως και κάναμε».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.