Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νέες ποινικές Διώξεις για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ για τις Αποναρκοθετήσεις

Μοιραστείτε το

Ποινικές διώξεις άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με τη δράση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης  «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης»  που απασχόλησε για δεύτερη  φορά μέσα στα τελευταία χρόνια τις εισαγγελικές αρχές. 

Συγκεκριμένα μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση  που αφορούσε στη χρηματοδότηση δύο προγραμμάτων  που εκπόνησε η ΜΚΟ  και συγχρηματοδότησε η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών την χρονική περίοδο 2000 και 2001 στην περιοχή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Όπως είναι ήδη γνωστό για έξι προγράμματα  συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ  η δικαστική έρευνα για την εν λόγω ΜΚΟ έχει ολοκληρωθεί και οι υπεύθυνοι έχουν παραπεμφθεί ήδη σε δίκη.

Αυτή τη φορά οι εισαγγελείς εντόπισαν  άλλα δύο προγράμματα για τα οποία παρανόμως χρηματοδοτήθηκε η ΜΚΟ  με ποσό που φτάνει τα περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Με βάση τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης ήδη ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη  για απιστία στην υπηρεσία και ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου . Η ποινική δίωξη στρέφεται σε βάρος  13 τουλάχιστον υπαλλήλων του ΥΠΕΞ ,ενώ για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις ελέγχεται ποινικά  ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

Παράλληλα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ως όφειλαν διαβίβασαν αντίγραφα της δικογραφίας  στη Βουλή για τη διερεύνηση  τυχόν ευθύνης των πολιτικών τους προϊσταμένων την επίμαχη χρονική περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.