Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ναυτεργατικά σωματεία: Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους μαθητές – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Μοιραστείτε το

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τον δίκαιο αγώνα Εκπαιδευτικών –Μαθητών – Γονιών, για την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών της εργατικής τάξης στην Μόρφωση και στην Υγεία.

«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, που σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά, αστυνομικά τμήματα του Πειραιά και των γύρω Δήμων, ζητούν στοιχεία κατόπιν εισαγγελικής εντολής, για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», τονίζουν, αναφέροντας στη συνέχεια:

«Το σχέδιο καταστολής με κυβερνητική εντολή αποτελεί συνέχεια της συκοφάντησης, σε βάρος των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών, για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών – καθαριστριών. Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, στοχοποιεί τους μαθητές και σχεδιάζει την κλήση διευθυντών σχολείων στα αστυνομικά τμήματα, για να υποδείξουν τους «υπαίτιους» των κινητοποιήσεων. Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών για Καθαρά – Ασφαλή – Ανθρώπινα Σχολεία. Δεν παραχωρούμε το δικαίωμα στη μόρφωση, σε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες του εργατικού – λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.