Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Να κηρυχθεί η Μεσσηνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Τατούλης

Μοιραστείτε το

Ανείπωτη τραγωδία και οδυνηρό γεγονός χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, το χαμό των τριών ανθρώπων στην περιοχή της Μεσσηνίας από τις πλημμύρες των τελευταίων ωρών.

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε στην ΕΡΤ Τρίπολης για τα τεράστια προβλήματα και τις γενικευμένες καταστροφές στις υποδομές αλλα και στο ζωικό κεφάλαιο. Όλη αυτή η κατάσταση έχει τεράστιες επιπτώσεις στην καθημερινότητα και τις ζωές των πολιτών».

Πρώτο ζήτημα για την περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.

Στην Καλαμάτα μεταβαίνει ο Σαμαράς για τη στήριξη των πληγέντων

Στην Καλαμάτα μεταβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, για τη στήριξη των πληγέντων.

Ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει αυτήν την ώρα στην Καλαμάτα, ενώ από χθες το βράδυ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλιφέρη, Περικλή Μαντά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη θεομηνία που πλήττει την πόλη.

Ακόμα, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη να παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κατέθεσε ήδη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την άμεση στήριξη των πληγέντων, μέσω της παροχής κονδυλίων αποζημίωσης των ζημιών που υπέστησαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι και ιδιώτες.

Επίσης, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτά την Επιτροπή για τις δυνατότητες χρηματοδότησης της κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων που θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας αποτρέποντας μελλοντικές καταστροφές.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.