Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ν. Τόσκας: Η συνεργασία με τον κ. Καμμένο ήταν δύσκολη

Μοιραστείτε το

«Αν επικρατούσε ρεαλισμός και προτάσσονταν από όλους τα συμφέροντα της χώρας, η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιζόταν από πολύ περισσότερους βουλευτές» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ερωτηθείς για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με αφορμή το Brexit, ο κ. Τόσκας είπε: «Ή θα υπάρξει συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων και στα κέρδη των εταιρειών ή αυτοί θα απορρίπτουν κάθε μέρα και περισσότερο το υπάρχον σύστημα της Ε.Ε.». Και, εν τέλει, «η χώρα μας, με προοδευτική κυβέρνηση, μπορεί να είναι ο καταλύτης αυτών των εξελίξεων στην Ευρώπη. Ίσως ήρθε η ώρα, …ο ελληνικός κόκορας να σημάνει την αυγή της ευρωπαϊκής νύχτας», ανέφερε. 

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να μας γυρίσει πίσω, όπως ανέφερε, «όχι μόνο στα θέματα των παροχών στην κοινωνία αλλά και στα θέματα της Δημοκρατίας. Από εκεί κινδυνεύουν οι θυσίες του ελληνικού Λαού», συμπλήρωσε.

«Πλέον, τραβήχτηκε διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην επιστροφή της χειρότερης μορφής Δεξιάς/Ακροδεξιάς και στις προσπάθειες του καινούργιου που δεν έχει έλθει ακόμη αλλά δίνει ελπίδες με την τωρινή κυβέρνηση. Το δίλημμα είναι καθαρό: προοδευτικό/δημοκρατικό μέτωπο ή Ακροδεξιά;».

Περιγράφοντας τη συνεργασία με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων λέει πως ήταν «δύσκολη» και «μακάρι να μην χρειαζόταν αλλά ήταν μονόδρομος». Πάντως, αναγνωρίζει, «οι κύριοι στόχοι τηρήθηκαν από τα δύο κόμματα μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια».

«Με τον κ. Καμμένο συνεργάστηκα σαν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας το πρώτο εξάμηνο του 2015 αλλά και στη συνέχεια. Ήταν μια δύσκολη συνεργασία και μακάρι να μην χρειαζόταν αλλά ήταν μονόδρομος μια και έπρεπε να βγούμε από τα μνημόνια, να δημιουργηθεί κοινωνικό πρόγραμμα και να επιδιωχθούν θέματα διαφάνειας. Η ύπαρξη διαφορετικών ιδεολογικών γραμμών σε συνδυασμό με στοιχεία της προσωπικότητάς του προκάλεσαν εντάσεις κατά καιρούς. Όμως οι κύριοι στόχοι τηρήθηκαν από τα δύο κόμματα μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια» σημείωσε.

Για τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο κ. Τόσκας επικαλούμενος τη μακρά γνωριμία μαζί του, επισήμανε ότι «είναι ένας δημοκρατικός και άξιος αξιωματικός, με μεγάλη εμπειρία», δήλωσε δε, βέβαιος ότι ο νέος υπουργός «θα ανταπεξέλθει επάξια στα καθήκοντά του» ενώ χαρακτήρισε προσβλητική για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους, την επίθεση που δέχτηκε από την ΝΔ.

Στο θέμα, τέλος, της αστυνομικής καταστολής, ο κ. Τόσκας ξεκαθάρισε: «Απαιτείται η σθεναρή παρέμβαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μην γίνονται αυθαιρεσίες», υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως ότι «η μείωση της καταστολής είναι το μεγάλο επίτευγμα της διακυβέρνησής μας».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.