Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ν. Ηλιόπουλος: Προφανώς ο Χρυσοχοϊδης αντιλαμβάνεται ως «πολιτικό έγκλημα» τις μάνες και τα μικρά παιδιά

Μοιραστείτε το

«Μαζί με τους αγώνες των κατοίκων θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα τους στην κατοικία, το δικαίωμα τους σε μια ζωντανή και ασφαλής γειτονία»

Με αφορμή τη σαββατιάτικη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων, ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Βρεθήκαμε χθες (σ.σ.: Σάββατο 11/1/20), μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση, σε συζήτηση με κατοίκους των Εξαρχείων.

Το πρωί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις μαφίες ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του απάντησε ότι προτεραιότητα τους είναι να “χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό έγκλημα και μετά το ποινικό”. Προφανώς ο κ. Χρυσοχοϊδης αντιλαμβάνεται ως πολιτικό έγκλημα τις μάνες και τα μικρά παιδιά που κυνήγησαν το προηγούμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή όμως μαζί με τις συμμορίες και το οργανωμένο έγκλημα αναπτύσσεται και η δράση του real estate που διώχνει του κατοίκους. Εγκατάλειψη από την μεριά της δημοτικής αρχής, real estate / airbnb, και οργανωμένο έγκλημα συνθέτουν σήμερα το εκρηκτικό πρόβλημα μια ιστορικής γειτονιάς.

Η νέα δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμα να πει ούτε μια λέξη για το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των κανόνων που πρέπει να μπουν και δεν έχει πει τίποτα για την συστηματική παραβίαση του δικαιώματος της ασφάλειας από την αστυνομική αυθαιρεσία.

Όσο για την κατάσταση της γειτονίας, μια βόλτα στους σκοτεινούς δρόμους και στον παρατημένο λόφο του Στρέφη δείχνει ότι τίποτα δεν άλλαξε.

Μαζί με τους αγώνες των κατοίκων θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα τους στην κατοικία, το δικαίωμα τους σε μια ζωντανή και ασφαλής γειτονία.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.