Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μυστηριώδη μεταλλικό στύλο στη μέση του πουθενά εντόπισε πλήρωμα ελικοπτέρου στη Γιούτα! (Εικόνες)

Μοιραστείτε το

Έναν μυστηριώδη μεταλλικό στύλο στη μέση του πουθενά, ενώ πετούσε σε μια απόμερη περιοχή της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών εντόπισε το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου, την ώρα που καταμετρούσε κερασφόρα πρόβατα για να βοηθήσει το τμήμα Πόρων Άγριας Ζωής της πολιτείας.

Ο ύψους περίπου 3,6 μ. στύλος μοιάζει «καρφωμένος» στο έδαφος, όπως είπαν και η αντανάκλαση του φωτός στη μεταλλική του επιφάνεια έρχεται σε έντονη αντίθεση με τους γύρω κόκκινους βράχους. «Είναι ό,τι πιο περίεργο συνάντησα όλα τα χρόνια που πετώ», είπε ο πιλότος του ελικοπτέρου Μπρετ Χάτσινγκς.

Γιούτα

Σε δηλώσεις του σε τοπικό δίκτυο ο πιλότος εκτίμησε ότι τον στύλο μπορεί να τοποθέτησε στο σημείο εκείνο «κάποιος καλλιτέχνης του new wave» ή ίσως ένας φανατικός θαυμαστής της «Οδύσσειας του Διαστήματος», που είχε σκηνοθετήσει το 1968 ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, καθώς στην ταινία εμφανίζονταν εντυπωσιακοί μαύροι μονόλιθοι που είχαν κατασκευάσει εξωγήινοι.

 

Όποια κι αν ήταν, πάντως, η πρόθεση αυτού που τοποθέτησε το αλλόκοτο αντικείμενο στη μέση του πουθενά, η αρμόδια υπηρεσία της Γιούτα υπογραμμίζει σε χιουμοριστική ανακοίνωσή της ότι «είναι παράνομη η εγκατάσταση δομών ή έργων Τέχνης σε δημόσια Γη χωρίς προηγούμενη άδεια των Αρχών ανεξάρτητα από ποιον πλανήτη προέρχεστε». Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για την εγκατάσταση του μονόλιθου στην έρημο της νοτιοανατολικής Γιούτα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.