Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μουζάλας: Η Ειδομένη θα καθαρίσει και δεν θα ξαναδημιουργηθεί

Μοιραστείτε το

“Ξέρω τις ενστάσεις, ότι αργήσαμε. Δεν αργήσαμε. Εάν το ψάξετε, είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που μέσα σε 2,5 – 3 μήνες διαλύθηκαν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις”

«Η Ειδομένη θα καθαρίσει και θα φροντίσουμε να μην ξαναδημιουργηθεί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ.Μουζάλας, μιλώντας στο mega, για την επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού στην Ειδομένη, σημείωσε ότι η επιχείρηση κράτησε πολύ καιρό. «Τώρα προχωράμε και αυτό που βλέπετε είναι το αστυνομικό κομμάτι, το οποίο εξελίσσεται με πρότυπο τρόπο, ωστόσο είμαστε πάνω από 20-25 ημέρες εκεί».

«Ξέρω τις ενστάσεις, ότι αργήσαμε», ανέφερε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε: «Δεν αργήσαμε. Εάν το ψάξετε, είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που μέσα σε 2,5 – 3 μήνες διαλύθηκαν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Δεν ζητάω ούτε συγχαρητήρια, ούτε τίποτα. Είχαμε υποσχεθεί κάτι, έγινε. Έγινε με έναν τρόπο, ο οποίος είναι καλός για την πατρίδα και για τους πρόσφυγες. Σκεφτείτε μία επιχείρηση βίας τον αντίκτυπο που θα είχε στον τουρισμό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι υπήρξαν απώλειες, αναφέροντας τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. «Όσοι μέμφονται για αυτό το πράγμα έχουν δίκιο». Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα πρέπει όμως να σκεφτούν τις απώλειες από μία βίαιη επιχείρηση της εικόνας της χώρας».

Περιμένουμε αντιδράσεις στα camp

«Θέλω να σας ενημερώσω για το εξής. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε, αυτό είναι πρόβλεψη, μακάρι να μην βγει αληθινή, λόγω του αδειάσματος της Ειδομένης, λόγω των camp που χτίσαμε για τους πρόσφυγες, λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος, είναι πολύ πιθανόν να έχουμε μικροαντιδράσεις μέσα στα camp που φτιάξαμε, να έχουμε ατέλειες τις οποίες προσπαθούμε να καλύψουμε. Να παραμείνουμε ήρεμοι, θα περάσουν πάρα πολύ γρήγορα, στο επόμενο δεκαήμερο, τα camp θα είναι ρυθμισμένα», τόνισε ο κ.Μουζάλας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.