Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μοριακό τεστ: Κλειδώνει στα 50 ευρώ η τιμή του PCR – Εκδίδεται ΚΥΑ είπε ο Γεωργιάδης

Μοιραστείτε το

Νέα τιμή θα έχουν από σήμερα τα μοριακά τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού, καθώς μπαίνει πλαφόν από το υπουργείο Ανάπτυξης στην τιμή του PCRόπως ανακοίνωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό θα εκδοθεί και ΚΥΑ η οποία θα απαγορεύει την υπέρβαση της τιμής που θα τεθεί ως πλαφόν καθώς θα πρόκειται για διατίμηση.

Αυτή η τιμή, διαμορφώνεται κοντά στα 50 ευρώ, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ επιβεβαιώνοντας απόλυτα την στήλη του Reader και μάλιστα γι αυτό το λόγο συγκάλεσε χθες (03/01) έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο για να συνεννοηθεί με τους καθ’ ύλην αρμόδιους έτσι ώστε να «κλειδώσει» η απόφαση για φθηνότερη πρόσβαση στους πολίτες στα μοριακά τεστ.

Η ΚΥΑ θα εκδοθεί το μεσημέρι της Τρίτης (04/01) ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, «κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

Ετσι λοιπόν, όπως όλα δείχνουν η τιμή κλείδωσε στα 50 ευρώ (η αναλογία 40-10 ευρώ κόστος υλικού-κόστος υπηρεσίας) κι αναμένεται η επιβεβαίωσή της με ΚΥΑ από ώρα σε ώρα.

Συνταγογράφηση των PCR

Σχετικά με το αίτημα των ιατρών για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι απέσυραν το σχετικό αίτημά τους όταν κατάλαβαν ότι θα σήμαινε ένταξή τους στον μηχανισμό του claw back. Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωσή του περί λήξης της πανδημίας, λέγοντας ότι «έπεσαν να τον φάνε» γιατί είπε ότι σε ένα μήνα θα έχουμε ξεμπερδέψει με αυτή τη φάση του πανδημικού κύματος. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει ιατρικές γνώσεις αλλά διαβάζει και ακούει τους ειδικούς και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του επικεφαλής του δανικού επιδημιολογικού ινστιτούτου του Serum που εκτιμά πως η πανδημία θα τελειώσει το επόμενο δίμηνο.

Σχετικά με το ξύλο που χτύπησε, εξήγησε ότι παρότι δεν είναι ιδιαίτερα προληπτικός, φέρει ως Έλληνας στο πολιτιστικό του υπόβαθρο συνήθειες χιλιάδων ετών και παρέθεσε αναφορές του Θεόκριτου και του Αριστοφάνη.

Απαγορεύεται λόγω γελοιότητας να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ουρές

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που ασκεί στους κυβερνητικούς χειρισμούς λόγω των ουρών που σχηματίζονται για τη διενέργεια τεστ, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγάζει ανακοινώσεις για ουρές στην Ελλάδα «λόγω γελοιότητος». «Ο ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τον κόσμο στις τράπεζες και κάθονταν για 3 μέρες να πάρουν τα λεφτά τους μας κατηγορεί για την ουρά για τεστ; Ε όχι να υπάρχει και λίγη δικαιοσύνη», τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.