Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μονή Πετράκη: Τι εκτιμά η ΕΛΑΣ για τη βαλίτσα και τη φιάλη υγραερίου – Ανοίγουν οι κάμερες

Μοιραστείτε το

Η Ασφάλεια Αττικής και όχι η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει, τουλάχιστον προς το παρόν, τις έρευνες για τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στη Μονή Πετράκη. Όσο περνούν οι ώρες οι αστυνομικοί βεβαιώνονται ότι η βαλίτσα με τη φιάλη υγραερίου και τους σωλήνες δεν βρέθηκε τυχαία στην είσοδο της Μονής, καθώς όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απόπειρα εμπρησμού.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Μονής για να συλλέξουν στοιχεία για όλες τις εισόδους της Μονής. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και έτσι ερευνούν το κατά πόσο ο δράστης πήδηξε πάνω από τον φράκτη.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ομάδες που έχουν στοχοποιήσει τις εκκλησίες και ενδεχομένως  η επίθεση να προέρχεται από αυτές. Την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική, η οποία ούτως ή άλλως έχει αφήσει «ανοιχτές» τις έρευνες για οργάνωση του αντάρτικου πόλης που στο παρελθόν είχε χτυπήσει οργανωμένα σε εκκλησία.

Το άτομο που άφησε τη βαλίτσα στην είσοδο της Μονής Πετράκη ενδεχομένως να προσπάθησε να βάλει φωτιά και να ενεργοποιήσει τη φιάλη υγραερίου, χωρίς όμως να καταφέρει το σκοπό του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «στη φιάλη υπήρχε μεγάλη ποσότητα υγραερίου, που σε περίπτωση έκρηξης θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές. Στην περιοχή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, οι οποίες πιθανότατα έχουν καταγράψει κάποιες από τις κινήσεις του δράστη ή των δραστών».

Η βαλίτσα, η φιάλη και οι σωλήνες έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. 

Προηγούμενο άρθροΌλα στο φως
Επόμενο άρθροΎστατη προσφορά

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.