Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μοναδικές εικόνες: Ανήλικος βουδιστής μοναχός προσπαθεί να μείνει ξύπνιος για να προσευχηθεί! (Βίντεο)

Μοιραστείτε το

Μια σκληρή ζωή γεμάτη αυστηρούς κανόνες ζουν οι βουδιστές μοναχοί. Ένας από αυτούς είναι η απαγόρευση να αγγίζουν τις γυναίκες και ένας άλλος να ξυπνούν το πρωί, πριν ξημερώσει, για να αρχίσουν τον διαλογισμό και την προσευχή.

Δεν είμαστε όμως όλοι πλασμένοι για το πρωινό ξύπνημα και το παραπάνω βίντεο το αποδεικνύει περίτρανα. Στην πόλη Khon Kaen στο βορειοανατολικό τμήμα της Ταϊλάνδης οι βουδιστές μοναχοί ξυπνούν γύρω στις τέσσερις τα χαράματα για να προσευχηθούν. Όμως, ένας ανήλικος μοναχός δεν αντέχει να μείνει ξύπνιος και ενώ δίπλα του οι άλλοι μοναχοί κρατούν τα χαρτιά τους και ψάλουν προσευχές, το νεαρό αγόρι γέρνει κοιμισμένο, πότε από την μια και πότε από την άλλη πλευρά και «παλεύει» μάταια να κρατηθεί ξύπνιος.

Οι υπόλοιποι νεαροί μοναχοί συνεχίζουν να προσεύχονται ενώ κάποιοι κοντά στο αγόρι το κρυφοκοιτάζουν και γελούν. Στην Ταϊλάνδη υπολογίζεται ότι υπάρχουν 100.000 ανήλικα αγόρια σε βουδιστικούς ναούς που έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τους εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες της θρησκείας τους για τους μοναχούς.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.