Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μηταφίδης: Δεν είμαστε κυνικοί, ούτε αδιάφοροι

Μοιραστείτε το

«Φυσικά και υπάρχουν συνειδησιακές συγκρούσεις, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε κυνικοί, ούτε αδιάφοροι μπροστά στην κατάσταση αυτή» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος σχολιάζοντας την ψήφιση των πρόσφατων νέων μέτρων από τη Βουλή, επισήμανε ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό με όλη τη σημασία του όρου».

Ο κ. Μηταφίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα ψήφισης των νομοσχεδίων και αναρωτήθηκε αν πρέπει κάποιος να αφήσει να πεθάνει, ή να σώσει, με οποιοδήποτε τίμημα, έναν ασθενή που πάσχει από γάγγραινα. Είπε χαρακτηριστικά ότι «παίζεται το κεφάλι της χώρας» και γι τον λόγο αυτόν η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι δυνατόν να υπολογίζει το προσωπικό πολιτικό κόστος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει όρθια την κοινωνία αυτή τη στιγμή.

Στο ερώτημα αν του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει με την πρώην συνάδελφό του Βασιλική Κατριβάνου, μετά την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταφίδης απάντησε: «Ορισμένες φορές που προσπαθούμε να αποτρέψουμε μέτρα, μας θέτουν ευθέως το ζήτημα της συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης νομοσχεδίων, της απόσυρσης άρθρων, γιατί αυτό το νεοφιλελεύθερο μπλοκ στην Ευρώπη προσπαθεί πρώτα απ’ όλα να προστατέψει το κεφάλαιο» τόνισε ο κ. Μηταφίδης.

Εξάλλου, στο ερώτημα ποιο θα είναι το ποσό που θα καταλήξει στην πραγματική οικονομία από το συνολικό πακέτο ύψους 11 δισ. ευρώ, ο κ. Μηταφίδης χαρακτήρισε βασική προτεραιότητα την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Ερωτηθείς αν θα μπορέσουν τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στη σταδιακή άνοδο των τιμών, απάντησε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.