Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μήνυση για τον θάνατο του 14χρονου που έπεσε από την διώρυγα της Κορίνθου

Μοιραστείτε το

Ο νεαρός σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια των φίλων του

Στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο απόστρατος Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης για τον θάνατο του 14χρονου, που την Μεγάλη Πέμπτη παίζοντας έπεσε στο κενό της Διώρυγας Κορίνθου από 60 περίπου μέτρα ύψος. Στην μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ο μηνυτής αναφέρει ότι στις όχθες της Διώρυγας και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, ούτε υπάρχουν ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης σε επικίνδυνη περιοχή, ζητώντας τη διερεύνηση ευθυνών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.» που διαχειρίζεται την Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων, στις άκρες της διώρυγας και από τι δύο πλευρές της.

Υπενθυμίζεται, ότι το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, το 14χρονο παιδί έκανε βόλτα με τα ποδήλατα στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας. Κάποια στιγμή, σταμάτησε να παίξει μπάλα με τους φίλους του. Ωστόσο, η μπάλα ξέφυγε και ο 14χρόνος έτρεξε να την πιάσει, ενώ οι φίλοι του, του φώναζαν να σταματήσει. Εκείνη την στιγμή, το παιδί γλίστρησε και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του στο χώμα, το  οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου και να βρει τραγικό θάνατο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.