Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μίκης Θεοδωράκης: Η συμβολαιογραφική πράξη που αποκαλύπτει την επιθυμία του για τον τόπο ταφής του

Μοιραστείτε το

Τον Ιανουάριο του 2020 εξέφρασε για τελευταία φορά εγγράφως την επιθυμία του σχετικά με τον τόπο ενταφιασμού του ο Μίκης Θεοδωράκης, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πως ήθελε να γίνει η όλη διαδικασία.

Όριζε δε σαφώς ακόμη και το μεταφορικό μέσο με το οποίο ήθελε να ταξιδέψει στην τελευταία του κατοικία, αλλά και το γραφείο τελετών που ήθελε να αναλάβει τη ταφή του.

Όπως αναφέρεται στην συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με το enikos.gr όπου επιβεβαιώνονται και όλα τα προηγούμενα ανάλογα έγγραφα που είχε συντάξει με το πρώτο να χρονολογείται από το 2008, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης επιθυμούσε «να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Γάλατα Χανίων όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί οι προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου του έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο Νέας Κυδωνίας, τάφος προς το σκοπό αυτό.

Ο εν λόγω τάφος έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του και έχει ήδη αποπερατωθεί».

Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία επιθυμία του

Την επιθυμία του η σορός του να ταξιδέψει με πλοίο στα Χανιά και όχι άλλο μεταφορικό μέσο, συμπλήρωσε στο ίδιο έγγραφο, ενώ όρισε ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του τους φίλους και συνεργάτες του Γιώργο Αγοραστάκη και Ειρήνη Παρμενίδου, «προκειμένου, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο καθένας απ’ αυτούς χωριστά, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενώπιον οιασδήποτε αρχής ή υπηρεσίας προς εκπλήρωση της ανωτέρω επιθυμίας του και δήλωσης επιλογής του τόπου ενταφιασμό του».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει και συγκεκριμένο γραφείο τελετών προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του δίνοντας εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με αυτό, ενώ οι δυο εκτελεστές είναι και οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο τελετών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.