Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μετάθεση για εφοριακούς που έχουν συγγενείς λογιστές στην ίδια περιοχή

Μοιραστείτε το

Με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και παραβίασης του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα αναφορικά με ασυμβίβαστα και επαγγέλματα συγγενικών προσώπων εκδόθηκε εγκύκλιος της γενικής διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Οικονομικών.

Με την εγκύκλιο καλούνται, όσοι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν συγγενείς οι οποίοι ασκούν φοροτεχνικό επάγγελμα, να το δηλώσουν στην υπηρεσία τους.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της ΓΓΔΕ με συγγενικά πρόσωπα, τα οποία ασκούν το επάγγελμα του λογιστή (σε λογιστικό γραφείο ή επιχείρηση) και εφόσον πρόκειται για σύζυγο ή γονέα ή γονέα συζύγου ή τέκνα ή αδελφούς, θα πρέπει να υποβάλουν στην υπηρεσία τους δήλωση αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία των συγγενών τους, την έδρα άσκησης του επαγγέλματος.

Τα στοιχεία που θα υποβληθούν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να αξιοποιηθούν για τις μετακινήσεις προσωπικού που θα γίνουν στο μέλλον. Για παράδειγμα, στις περιπτώσεις που ένας εφοριακός υπάλληλος υπηρετεί σε εφορία στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας στενό συγγενικό της πρόσωπο διατηρεί φοροτεχνικό γραφείο θα βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψηφιοτήτων για μετάθεση.

Να σημειωθεί ότι σε πολλές εφορίες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να λειτουργούν φοροτεχνικά γραφεία σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων. Και όταν σε αυτά τα γραφεία εργάζονται και συγγενείς των εφοριακών υπαλλήλων, τότε εγείρεται θέμα ασυμβίβαστου για τους υπαλλήλους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Γιατί τόση αγωνία;

«Αγκάθι» η ακρίβεια

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.