Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΜέΡΑ25 όπως λέμε… Φιλική εταιρεία;

Μοιραστείτε το

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, έκανε μια κάπως παράξενη παρομοίωση. Συγκεκριμένα, παρομοίωσε, το ΜέΡΑ25 με τη “Φιλική Εταιρεία” και αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην προσφορά στην πατρίδα.

 Την Κυριακή (09/02), ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, βρέθηκε στη Φθιώτιδα, όπου – μεταξύ άλλων – αναφέρθηκε στη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Επεσήμανε ότι “οι κομματικές ταυτότητες πρέπει να μένουν έξω από την αίθουσα των συζητήσεων”, ενώ σημείωσε με νόημα ότι “στο ΜέΡΑ25 επιδιώκει να λειτουργούμε ως μια νέα Φιλική Εταιρεία για το καλό της πατρίδας μας που συνεχίζει να ερημοποιείται και να πλήττεται από την κρίση”.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης επισκέφτηκε την Άμφισσα, απ’ όπου δήλωσε ότι “ο αγώνας συνεχίζεται για μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη που να μην καταστρέφει τους λαούς της, για μια Ελλάδα που πρέπει να σταματήσει να ασφυκτιά, σε μια Ευρώπη που εκδημοκρατίζεται”.

“Πηγαίνουμε σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα γιατί η περιφέρεια βρίσκεται σε υποανάπτυξη και ερημοποίηση”, τόνισε, ακόμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Εξήγησε δε, ότι “η περιοδεία αυτή είναι πολύτιμη γιατί μαθαίνουμε”. “Έχει πολύ μεγάλη σημασία στο πλαίσιο μιας νέας Φιλικής Εταιρείας δηλαδή στο πλαίσιο μιας νέας Εθνικής Συμφιλίωσης να βρούμε κοινό τόπο, ιδίως στις τοπικές κοινωνίες που η καρδιά της δημοκρατίας ακόμη πάλλεται”, κατέληξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.