Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΜέΡΑ25: Χρειάζονται κουρέματα, όχι έντοκες δόσεις για τα χρέη της πανδημίας

Μοιραστείτε το

«Ο κ. Σταϊκούρας για άλλη μια φορά εμφανίστηκε χθες πολύ κατώτατος των περιστάσεων και ανακοίνωσε μετά από ένα χρόνο αναβολών και αναστολών των οφειλών επιχειρήσεων, πρόγραμμα για την αποπληρωμή τους με δόσεις -ακόμα και με “χαμηλό” τόκο!- των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. 

«Φαίνεται πως πέρα από τη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μάθημα από την πανδημία ούτε και για τα δημόσια οικονομικά», σχολιάζει, σημειώνοντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να λάβει -όσες δόσεις κι αν βάλει- τα χρέη που δημιουργήθηκαν  μέσα στην πανδημία, διότι πολύ απλά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να το αντέξουν και ως εκ τούτου θα αναγκαστούν να κλείσουν».

«Αντί λοιπόν να “κουρέψει” μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων αυτών τα χρέη που δεν θα λάβει ποτέ, το ΜέΡΑ25 καλεί τον κ. Μητσοτάκη ένα χρόνο τώρα να προβεί σε κουρέματα των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί στην πανδημία, όχι σε αναστολές και αναβολές, ούτε σε “δοσοποιήσεις”, ώστε και οι επιχειρήσεις να αντέξουν την επόμενη μέρα και οι εργαζόμενοι τους να μην χάσουν την δουλειά τους», συνεχίζει και καταλήγει:

«Όλα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για μια κυβέρνηση που αποσκοπεί στον αφανισμό των μικρομεσαίων προς όφελος των πολυεθνικών ομίλων της ολιγαρχίας δίχως σύνορα, στους οποίους θέλει και εργαζόμενους που θα δουλεύουν ως προλετάριοι με ρεπό αντί για μισθούς, χωρίς 8ωρα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.