Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μενίδι: Στο δικαστήριο ο αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο – Εξετάζονται ρατσιστικά κίνητρα

Μοιραστείτε το

Παρουσία του δικηγόρου του παρουσιάστηκε σήμερα στην Ευελπίδων ο αστυνομικός που χτύπησε το 11χρονο αγόρι στο Μενίδι προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του.

Όπως φαίνεται προσπαθούσε να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία όπως οι συνάδερφοι του που παρουσιάστηκαν στις αρχές και συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτόφωρου. Οι αστυνομικοί που ήταν μπροστά στο περιστατικό δήλωσαν χθες ότι δεν γνώριζαν και δεν είδαν τίποτα.

«Με έβρισε αισχρά και με έφτυσε. Εκνευρίστηκα και τον χαστούκισα», είπε απλοϊκά ο αστυνομικός στους προϊσταμένους του, επιχειρώντας να αιτιολογήσει την… αδικαιολόγητη πράξη του. Οι δικαιολογίες ήρθαν όταν πήγε στην υπηρεσία του προκειμένου να του κοινοποιηθεί η διαταγή της διαθεσιμότητας και να παραδώσει το δημόσιο υλικό που του είχε χορηγηθεί, ταυτότητα αστυνομικού, οπλισμό κ.ά, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Θυμίζουμε ότι ο ο εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε βάρος του αστυνομικού.

Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στο περιστατικό οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενοι για υπόθαλψη, καθώς στο επίμαχο καταγραφέν υλικό εμφανίζονται απαθείς στην βιαιοπραγία του συναδέλφους τους κατά του 11χρονου παιδιού.

Η εντολή του εισαγγελικού λειτουργού είναι να ληφθούν καταθέσεις ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να εξακριβωθεί όχι μόνο αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης αλλά αν διαπράχθηκε με την επιβαρυντική περίπτωση ότι ο δράστης είχε ρατσιστικά κίνητρα για την πράξη του σε βάρος του μικρού που φαίνεται να είναι Ρομά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.