Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλη έλλειψη σε αίμα λόγω κορωνοϊού – Ο κόσμος φοβάται να δώσει αίμα

Μοιραστείτε το

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Αιμοδοσίας γίνεται προσπάθεια να βγουν οι αιμοληψίες από τα νοσοκομεία ώστε ο κόσμος να δίνει αίμα με περισσότερη ασφάλεια. «Έχουν γίνει σχετικά αιτήματα στους Δήμους ώστε να παραχωρήσουν χώρους»

«Η επάρκεια αίματος βασαζίνει όλες της χώρες, διότι ο κόσμος φοβάται να πάει στα νοσοκομεία και δώσει αίμα», σημείωσε η πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χάρις Ματσούκα.

Η ίδια, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν οι αιμοληψίες από τα νοσοκομεία ώστε ο κόσμος να δίνει αίμα με περισσότερη ασφάλεια.

«Έχουν γίνει σχετικά αιτήματα στους Δήμους ώστε να παραχωρήσουν χώρους που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους αιμοδότες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η Χ.Ματσούκα σημείωσε ότι η μετάγγιση αίματος είναι ασφαλής καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι οι αναπνευστικοί ιοί μεταδίδονται με τη μετάγγιση αίματος.

Τέλος, η πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ξεκαθάρισε ότι όποιος δίνει αίμα δεν εξετάζεται για τον κορωνοϊό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κάποια σχετική οδηγία».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.