Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Με νέα αντι-μπλόκα απειλούν οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών

Μοιραστείτε το

Με αντι-μπλόκα σε όλα τα μεθοριακά σημεία διέλευσης ανάμεσα σε Βουλγαρία και Ελλάδα προειδοποιούν οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών αν οι Έλληνες αγρότες δεν τερματίσουν τον δικό τους αποκλεισμό μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

«Αν η ελληνική πλευρά δεν βρει έναν οποιασδήποτε μορφής τρόπο για να επιλύσει την κρίση μέχρι τη Δευτέρα, οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών οχημάτων θα ξεκινήσουν σε αντίποινα έναν αποκλεισμό σε όλο το μήκος των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόφσκι.

Ο εν λόγω αποκλεισμός θα επικεντρωθεί μόνο σε βαν, αυτοκίνητα και μεγάλα οχήματα που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα.

«Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε όχι μόνο την αγροτική παραγωγή που εισέρχεται και εξέρχεται από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης αγροτικά αγαθά που διακινούνται μέσω της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Μίρολιουμπ Στολάρσκι, ο επικεφαλής της βουλγαρικής ένωσης οδικών μεταφορών, προσθέτοντας ότι σχεδιάζουν επίσης να αποκλείσουν και τα σύνορα με τα Σκόπια όσον αφορά την ελληνική αγροτική παραγωγή.

Οι βουλγαρικές αρχές υποστηρίζουν πως οι απώλειες των μεταφορέων θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αποκλεισμός δημιούργησε ουρές φορτηγών μήκους 10 χιλιομέτρων από τη βουλγαρική πλευρά των συνόρων.

Η Βουλγαρία έχει καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι οι αποκλεισμοί παραβιάζουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και ανθρώπων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.