Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Με κυκλοφοριακό έμφραγμα απειλείται ξανά το Λονδίνο λόγω απεργίας στο μετρό

Μοιραστείτε το

Από το βράδυ της Τετάρτης και για 24 ώρες θα παραλύσει τελείως το μετρό του Λονδίνου λόγω της απεργίας που κήρυξαν συνδικάτα, τα οποία διαμαρτύρονται για την απόφαση να κυκλοφορούν συρμοί τις νύχτες κάθε Παρασκευή και Σάββατο, εξέλιξη που απειλεί να προκαλέσει εκ νέου κυκλοφοριακό έμφραγμα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η άρνηση της διεύθυνσης της εταιρείας London Underground να αναβάλει την έναρξη των νυχτερινών δρομολογίων των συρμών, η οποία προβλέπεται για τη 12η Σεπτεμβρίου, «δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να κηρύξουμε απεργία από τις 21:30 (23:30 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη», ανακοίνωσε το ASLEF, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς των συρμών του Tube.

«Λυπούμαστε πραγματικά για τα προβλήματα που θα προκαλέσει αλλά η ευθύνη ανήκει στον δήμο (του Λονδίνου) ο οποίος επιμένει η νυχτερινή υπηρεσία να αρχίσει την 12η Σεπτεμβρίου και δεν μας δίνει περισσότερο χρόνο να διαπραγματευθούμε», πρόσθεσε το συνδικάτο.

Τα ASLEF, RMT, Unite και TSSA ζητούν να υπάρξουν αυξήσεις μισθών λόγω της έναρξης των νυχτερινών δρομολογίων. Η διεύθυνση της εταιρείας London Underground έκανε μια νέα προσφορά την Παρασκευή, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά οι εργαζόμενοι δεν την αποδέχθηκαν.

Η προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση την 9η Ιουλίου στο μετρό—το οποίο χρησιμοποιούν περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά— είχε προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Ήταν το πρώτο 24ωρο χωρίς υπόγειο σιδηρόδρομο στο Λονδίνο από το 2002.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.