Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Με καθυστέρηση θα μπει η ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά»!

Μοιραστείτε το

Μέχρι πρότινος υπήρχε η αίσθηση ως και βεβαιότητα ότι η «Αγιά Σοφιά» θα ήταν έτοιμη για να υποδεχτεί την ΑΕΚ μεσούσης της προσεχούς σεζόν.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς το χρονοδιάγραμμα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θέλει να απαιτούνται μέχρι και 18 μήνες εργασιών ακόμα στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Αυτό σημαίνει πως η Ένωση θα μπορεί να μπει στο νέο της γήπεδο μετά και το καλοκαίρι του 2021, με τη σεζόν 2021-22 να έχει ήδη ξεκινήσει.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται κυρίως -αλλά όχι αποκλειστικά- στα γρανάζια της γραφειοκρατίας που συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη για την ολοκλήρωση του έργου.

Τα θέματα αυτά σχετίζονται με τις εργασίες εκτός του γηπέδου, όπως εκείνες της υπογειοποίησης, τη διαμόρφωση των οδικών δικτύων, αλλά και τα έργα για τον εσωτερικό «στολισμό» της «Αγιά Σοφιάς».

Σημαντικό ρόλο επίσης στις καθυστερήσεις έχει παίξει και το πολύπλευρο χρηματοδοτικό πλάνο το γηπέδου, καθώς οι πόροι του έρχονται τόσο από ιδιωτικά κεφάλαια όσο και από κεφάλαια του δημοσίου, τα οποία έχουν αποδειχθεί χρονοβόρα ως προς την εκταμίευσή τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

«Αγκάθι» η ακρίβεια

Μετακομίζουν

Αβεβαιότητα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.