Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: 117 ευρώ το δευτερόλεπτο σε απευθείας αναθέσεις – Bίντεο

Μοιραστείτε το

Το ύψος των απευθείας αναθέσεων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 22 μήνες διακυβέρνησης, αναδεικνύει, βίντεο που δημοσίευσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πέτρος Κόκκαλης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα με τα επίσημα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) στο 18μηνο (από 1-1-2020 έως 30-6-2021) έκανε απευθείας αναθέσεις ύψους 2,17 δισ. ευρώ και αναθέσεις με διαδικασίες κλειστού τύπου -δηλαδή διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση και κλειστή διαδικασία- ύψους 2,73 δισ. ευρώ.

@Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) #Αν_δεν_υπηρχε_η_Αριστερα pic.twitter.com/Ohgu5mkoCD

— Petros Kokkalis (@PetrosKokkalis) February 21, 2022

Με βάση τα στοιχεία το ποσό των 4,9 δισ. ευρώ που είχε δαπανηθεί στο 18μηνο ως τον Ιούλιο του 2021 και το οποίο αφορά συμβάσεις για αγορά υπηρεσιών, προμηθειών και μελετών, έχει εκτοξευθεί στο τέλος Οκτωβρίου στα 6,65 δισ. ευρώ, καθώς από τον Ιούλιο του 2021 ως και τον Οκτώβριο το ύψος των απευθείας αναθέσεων ανέρχεται στα 1,75 δισ. ευρώ.

«Λεηλασία του δημοσίου πλούτου, αυταρχισμός και ανασφάλεια για την κοινωνία. Αυτό είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σχολιάσε με ανάρτησή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναδημοσιεύοντας το  βίντεο του ευρωβουλευτή, Πέτρου Κόκκαλη.

Λεηλασία του δημοσίου πλούτου, αυταρχισμός και ανασφάλεια για την κοινωνία. Αυτό είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. https://t.co/SxueODetDy

— Νάσος Ηλιόπουλος (@n_iliopoulos) February 21, 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη δική του ανάρτηση έχει χρησιμοποιήσει το #Αν_δεν_υπηρχε_η_Αριστερα, το οποίο αναφέρεται στην δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη «αν δεν υπήρχε καθόλου Αριστερά στην Ελλάδα, θα είχαμε φτηνό ρεύμα».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.