Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κυρίτσης: Η Ειδομένη θα έχει αδειάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Μοιραστείτε το

«Η Ειδομένη πιστεύουμε ότι με αυτούς τους ρυθμούς, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αδειάσει», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στον Real Fm 97,8.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κυρίτσης ήδη έχουν μετακινηθεί περίπου 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό σημείωσε ότι πλέον υπάρχουν θέσεις στις δομές φιλοξενίας ώστε να μετακινηθούν όλοι όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη.

Ο Γιώργος Κυρίτσης επεσήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν θέσεις για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. «Προσπαθούσαμε να τις βρούμε και να τις φτιάξουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό.

«Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει σε επιλογές βίας και σκληρής καταστολής. Τα ΜΑΤ βρίσκονται εκεί γιατί όσο μεγαλύτερη είναι μια επιχείρηση τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες ασφαλείας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό.

Για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η παρουσία των δημοσιογράφων στην επιχείρηση ο Γιώργος Κυρίτσης υποστήριξε: «Το υπουργείο προστασίας του Πολίτη έκρινε ότι η παρουσία μεγάλου αριθμού τηλεοπτικών συνεργείων κυρίως θα επιβράδυνε τη διαδικασία».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.