Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Στο ΑΧΕΠΑ ο Κικίλιας – Ένα βήμα πριν το “κόκκινο” η Θεσσαλονίκη

Μοιραστείτε το

Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη μετέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επισκεφθεί υγειονομικές δομές της πόλης.

Πρώτη στάση της επίσκεψής του είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έφτασε πριν από λίγη ώρα για να συζητήσει με εκπροσώπους της διοίκησης αλλά και προσωπικό των μονάδων covid του νοσοκομείου.

Ο υπουργός θα επισκεφθεί ακόμα  το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Στη συνέχεια ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

O υπουργός επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, μετά τα σενάρια ότι η πόλη θα ακολουθήσει το δρόμο της Αττικής και θα μπει σε καθεστώς lockdown.

52410025240992

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ΑχαΐαΡέθυμο αλλά και Θεσσαλονίκη βρίσκονται και σε κατάσταση συναγερμού. Συγκεκριμένα στην τελευταία σύσκεψη των επιστημόνων η εισήγηση φαίνεται να ήταν η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας αλλά και του Ρεθύμνου να μπουν σε καθεστώς lockdown.

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται 327 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 71 σε ΜΕΘ. Όπως και στην Αττική, γίνεται σαφές ωστόσο ότι το διαφαινόμενο τρίτο κύμα βρίσκει το ΕΣΥ με πληρότητα και επιβάρυνση που δεν υπήρχε τον περασμένο Οκτώβριο, γεγονός που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο στη διαχείρισή του από τις αρμόδιες αρχές. Αλλοι 315 ασθενείς υπάρχουν στα νοσοκομεία των άλλων υγειονομικών περιφερειών της ηπειρωτικής χώρας, πλην της Κρήτης. Καταγράφεται συνεχώς αύξηση στις νέες νοσηλείες στα νοσοκομεία της Αχαΐας, της Χαλκίδας και της Θεσσαλίας, αύξηση η οποία ακολουθεί τη δυναμική των κρουσμάτων στην κοινότητα.

Χαρακτηριστικό, πάντως του συναγερμού που έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός πως συζητείται η ενεργοποίηση των ιδιωτικών κλινικών για τη στήριξη του ΕΣΥ. Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο κυρίως για την πορεία του αριθμού των νοσηλειών στις περιοχές υψηλού κινδύνου, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει ληφθεί η απόφαση για άμεση λήψη μέτρων. Όλα τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

10:00 – Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

11:00 – Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

11:30 – Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

12:15 – Συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν μετά την επίσκεψη στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς» και μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.