Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Σε ποιες χώρες απαγορεύει την είσοδο από αύριο η Γερμανία

Μοιραστείτε το

Η είσοδος από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία απαγορεύεται στην Γερμανία σε μεγάλο βαθμό, από αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από χώρες με μεταλλαγμένες μορφές του κορωνοϊού. Την Παρασκευή το απόγευμα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν την «Απόφαση για την προστασία από τον κίνδυνο μόλυνσης από νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού Sars-CoV-2». Αυτό αφορά όλους όσοι έρχονται στη Γερμανία από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Η απόφαση αρχίζει να ισχύει από αύριο Σάββατο και ισχύει έως τις 17 Φεβρουαρίου. Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για παράδειγμα από τις αεροπορικές εταιρείες και τους σιδηροδρόμους. Γερμανοί πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία εξαιρούνται από αυτήν την απαγόρευση. Θα επιτρέπονται επίσης εμπορευματικές μεταφορές και πτήσεις ασθενοφόρων καθώς και ταξίδια για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους, όπως και ο επαναπατρισμός αεροπλάνων, πλοίων και πληρωμάτων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δικαιολογεί αυτό το δραστικό βήμα με τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων μορφών κορωνοϊού. «Η δυναμική της εξάπλωσης των μεταλλάξεων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η (βρετανική) μετάλλαξη μεταδίδεται έως και 70% πιο εύκολα και έχει ρυθμό αναπαραγωγής (R) κατά 0,4 βαθμούς μεγαλύτερο σε σύγκριση με την έως τώρα γνωστή μορφή του Sars-CoV-2» αναφέρεται στην απόφαση η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.