Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Μοιραστείτε το

Σε τραγικά δύσκολη κατάσταση βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπως καταγγέλθηκε, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που παρατηρήθηκε μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού, με αποτέλεσμά να εξαιρεθούν από τα καθήκοντά τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους εργαζόμενους υπολειτουργούν όλες οι κλινικές λόγω της μετακίνησης έμπειρου προσωπικού για την στελέχωση των κλινικών αντιμετώπισης του Covid-19.

Η κραυγή των μαχητών της πρώτης γραμμής

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η Χειρουργική κλινική λόγω επιμόλυνσης του προσωπικού της. Αναβλήθηκαν τα περισσότερα προγραμματισμένα χειρουργεία ενώ διενεργούνται μόνο τα έκτακτα.

Προβλήματα υπάρχουν και στους τραυματιοφορείς, καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων υγείας.

Παράλληλα, συμφωνά με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων το τμήμα της αποστείρωσης εδώ και δυο χρόνια έχει μείνει με δυο εργαζόμενους. Σαν συνέπεια, ο φόρτος εργασίας είναι δυσβάστακτος. Επιπλέον, στα χειρουργεία για μεγάλο διάστημα δεν υπάρχει μόνιμος νοσοκόμος.

Ένα ακόμη αίτημα των εργαζομένων, είναι η έλλειψη δύο απαραίτητων συνεργατών στον υγειονομικό χώρο και ιδιαίτερα σε καιρό πανδημίας, του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

  1. Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών και την μείωση της εξουθένωσης των συναδέλφων μας.
  2. Την άμεση πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας του προσωπικού .

3.Την εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου με αυστηρά πρωτόκολλα τήρησης μέτρων προστασίας του προσωπικού και ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό.

  1. Την μη μετατροπή όλου του νοσοκομείου σε κλίνες Covid-19 και την μετακίνηση του προσωπικού σε αυτές παραμελώντας όλα τα άλλα τμήματα καθώς και τις ανάγκες του γερασμένου πληθυσμού της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.