Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Πώς παίρνουν άδεια οι εργαζόμενοι που νοσούν – Όλη η ΚΥΑ

Μοιραστείτε το

Τέλος στο αλαλούμ με τις άδειες των εργαζομένων που νοσούν από κορωνοϊό βάζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα παίρνουν αναρρωτική άδεια ακόμα και με rapid test.

Με την ΚΥΑ που εκδόθηκε δίνονται διευκρινίσεις και για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης ενώ ορίζεται ότι αρκεί το θετικό rapid test προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία.

Όπως είχε πει από την Τρίτη ο υπουργός Υγείας “προκειμένου να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid για να δώσουν την αναρρωτική άδεια”.

Στην απόφαση δεν προβλέπεται καμία διαφοροποίηση για όσους έχουν εμβολιαστεί και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα αναφέρεται αναλυτικά το εξής:

“Για να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αρκεί η βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σύμφωνα με την παρ. 3. Ειδικώς ως προς τους δημοσίους υπαλλήλους εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου τριακοστού όγδοου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83)”.

Συγκεκριμένα αναφέρεται αναλυτικά το εξής:

Συγκεκριμένα αναφέρεται αναλυτικά το εξής:

Συγκεκριμένα αναφέρεται αναλυτικά το εξής:

Συγκεκριμένα αναφέρεται αναλυτικά το εξής:

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.