Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός – Ουγγαρία: Εντοπίστηκαν δυο κρούσματα με το ινδικό στέλεχος

Μοιραστείτε το

Οι αρχές της Ουγγαρίας εντόπισαν δύο κρούσματα του ινδικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της covid-19.

Η Ουγγαρία έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία και σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από covid-19 ανά 100.000 κατοίκους. Ένα ιδιαίτερα φονικό τρίτο κύμα της επιδημίας άρχισε να υποχωρεί μετά την έναρξη μιας επιθετικής εκστρατείας ανοσοποίησης.

“Το ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού είναι παρόν στην Ουγγαρία, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας”, δήλωσε σήμερα ο Ιστβάν Γκιόργκι, υφυπουργός και επικεφαλής της ομάδας κρούσης της κυβέρνησης για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19.

Σύμφωνα με την Σεσίλια Μούλερ, επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Ουγγαρίας, ο ένας από τους δύο ασθενείς που μολύνθηκαν με το συγκεκριμένο στέλεχος του κορωνοϊού έχει ήδη αναρρώσει. Ωστόσο η ιχνηλάτηση των επαφών τους δεν επέτρεψε στις αρχές να κατανοήσουν πώς μολύνθηκαν καθώς κανένας από αυτούς δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.