Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Νέα αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό

Μοιραστείτε το

Κατακόρυφη αύξηση των εμβολιασμών παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν την πρώτη ή την επαναληπτική δόση. Φυσικά, σε αυτή την κινητικότητα έχει συμβάλει και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στους άνω των 60, αλλά και η δυνατότητα που έχουν πλέον οι πολίτες να κάνουν αναμνηστική δόση μετά το τρίμηνο. Η αύξηση του ενδιαφέροντος για το εμβολιαστικό πρόγραμμα έρχεται την ώρα που υπάρχει ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Η κίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα τη Δευτέρα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη καθώς διενεργήθηκαν περισσότεροι από 120.000 συνολικοί εμβολιασμοί, με την πλειοψηφία να αφορά στην τρίτη δόση.

Από την προηγούμενη Τρίτη έχουν γίνει 1.095.944 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης όλων των ηλικιών καθώς και 150.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης εκ των οποίων οι 67.000 είναι για τους άνω των 60 ετών. Μάλιστα χθες μόνο είχαμε 11.000 ραντεβού πρώτης δόσης στους άνω των 60 ετών σε σύνολο 28.000 πρώτων δόσεων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.