Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη – Άνοιξαν τα σχολεία

Μοιραστείτε το

Το να γευματίσει κανείς εντός των εστιατορίων της Νέας Υόρκης δεν θα επιτρέπεται πλέον από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, καθώς ο αριθμός των νοσηλειών ασθενών με Covid-19 δεν έχει σταθεροποιηθεί και οι μολύνσεις αυξάνονται.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε πως τα γεύματα στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των παραγόντων που προκαλούν την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, όπως γίνεται με την περίπτωση των συναθροίσεων στα σπίτια, ωστόσο, όπως επισήμανε, η αύξηση του αριθμού των νοσηλειών και η υψηλή πυκνότητα της Νέας Υόρκης προκαλούν ανησυχία.

«Εάν βάλεις μαζί την προειδοποίηση των CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών) για τα γεύματα στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων μαζί με τον ρυθμό διασποράς και την πυκνότητα και τον συνωστισμό, αυτή είναι μια άσχημη κατάσταση», είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα.

Στο μεταξύ, περίπου 850 σχολικά συγκροτήματα άνοιξαν εκ νέου τις πόρτες τους τη Δευτέρα στην πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η αμερικανική μητρόπολη, η πλέον πληγείσα από το πρώτο κύμα της επιδημίας την άνοιξη, με περίπου 24.000 νεκρούς, είχε κλείσει όλα τα δημόσια σχολεία στις 19 Νοεμβρίου, έχοντας ξεπεράσει το όριο του 3% του ποσοστού θετικότητας στα τεστ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.